Yılmaz Büyükerşen, Cüneyt Arkın’ı anlattı: İkimizin de bir merakı vardı

Yılmaz Büyükerşen, Cüneyt Arkın’ı anlattı: İkimizin de bir merakı vardı

Hayatını kaybeden Yeşilçamın usta ismi Cüneyt Arkın’ın çocukluk arkadaşı olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, katıldığı bir televizyon programında anılarını anlattı.

Yılmaz Büyükerşen, Cüneyt Arkın’ı anlattı: İkimizin de bir merakı vardı

Cüneyt Arkın’ın ölümünün ardından dün sosyal medya hesabından, “Çocukluk arkadaşım, dostum ve sinema tarihimizin efsanesi sevgili Cüneyt Arkın’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Usta oyuncumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bugün katıldığı bir televizyon programında Cüneyt Arkın ile olan çocukluk anılarını paylaştı.

image small

“7 YAŞINDAN BERİ ARKADAŞTIK”

Cüneyt Arkın’a gerçek ismi Fahrettin Cüretlibatur ismini kullandığını ifade eden Büyükerşen, 7 yaşından beri arkadaş olduklarını söyledi. İlkokullarının birbirlerine çok yakın olduğunu belirten Büyükerşen, “Fahrettin ile ortaokul ve liseyi aynı okulda okuduk. Tarihi Atatürk Lisesi o dönemde hem ortaokul hem de lise eğitimi veriyordu. Ortaokulda sınıflarımız farklıydı ama lisede aynı sınıfta sıra arkadaşıydık” dedi.

image small

“FAHRETTİN KARİYER YAPMAYI DÜŞÜNMEDİ”

Okul zamanında sakin çocuklar olduklarını ve çok iyi ders çalıştıklarını anlatan Büyükerşen, şu ifadeleri kullandı;

*Lise son sınıfa kadar Fahrettin ile aynı sırayı paylaştık. Sonra yollarımız ayrıldı. O İstanbul Tıp Fakültesi’ni kazandı ben de Eskişehir’de Ankara Hukuk Fakültesi’ne kayıt oldum, bir sene okuduktan sonra Eskişehir’de İktisadi Ticari İlimler Akademisi kurulunca dosyamı alıp Eskişehir’e geldim.

*Fahrettin çok çalışkan bir kişiydi. Tıp Fakültesi döneminde hocalardan kendisini asistan olarak almak istediler. Ama Fahrettin akademik kariyer yapmayı düşünmedi.

*Yaz aylarında bir araya gelirdik. Yedek subaylığını da Eskişehir Hava Hastanesi’nde yaptı. Hava Hastanesi’nde sabahları askeri vasıta ile garnizona gider, uçuşa gidecek olan pilotların muayenelerini yapardı.

*Sonra hastaneye gelir ve saat 15.00’a kadar poliklinik hastalarına bakardı. Daha sonra da bir araya gelirdik.

image small

“İKİMİZİN DE BİR MERAKI VARDI”

Cüneyt Arkın’ın da kendisi gibi en büyük merakının edebiyat olduğunu belirten Büyükerşen şöyle konuştu:

*İkimizin de bir merakı vardı. O da edebiyattı. Edebiyat derslerinde de hocaların gözde öğrencilerinden sayılırdık. Türkçeyi çok iyi kullanmaya gayret ederdik. Kompozisyon derslerinde adeta ikimiz yarışırdık.

*Bazen o bazen ben birinci olurdum. Çok iyi bir eğitim sistemine sahiptik. Öğretmenlerimiz sadece bize verdikleri eğitimlerle değil bizi kültür ve sanat ile de donatmak isterlerdi. Yani lisede verilen derslerle sınırlı kalmazdı bilgilerimiz. Her sınıfın bir tiyatrosu vardı. Bizim de vardı.

*Sınıflar arası bir tiyatro yarışması yapılırdı. O bakımdan bir tiyatro kültürümüz vardı. Lise son sınıfta radyo istasyonu kurmuştuk. Cumartesi ve Pazar günleri radyo yayını yapardık. Fahrettin’in çok iyi hikayeciliği vardı. Hakikaten çok iyi hikaye yazardı, hayali çok genişti.

*Gerçi hepimizin hayali genişti ama hayallerimizin hepsini gerçekleştiremezdik. Fahrettin’in o dönemde İstanbul’da çıkan edebiyat dergilerinde, mecmualarında hikayeleri olurdu. Fahrettin’in bir özelliği atletik bir yapıya sahipti. 19 Mayıs törenlerinde gösteriler yapılırdı. O gösterilerde yer alır, resmi geçitlerde en başa manga başı gibi ekibin başına öğretmenlerimiz Fahrettin’i yerleştirirdi.

*Yaramazlıklarımız, kavgalarımız, resimli romanlarımız ve edebiyat tarafımız o tarihte çıkardığımız duvar gazetesine yansırdı. Ben karikatür çizerdim, Fahrettin de fıkralarını yazardı.

*Bir arkadaşımız da daha sonra bankacı oldu. O da şiir yazardı. Öylesine bir kültür donanımına sahip bir kadroyduk biz. Çok güzel yazılar yazanlar da duvar gazetesinin yazılarını yazardı. O zamanlar sınavlar sözlü şeklinde yapılırdı.

*Fahrettin hiç takılmadan geçti. Ben ise coğrafya dersinden ‘Amazon Nehrinin debisini’ bilemediğim için beni Eylül’e bıraktı.

“HAYALİ ÇOCUK HASTANESİ AÇMAKTI”

Cüneyt Arkın’ın gençlik yıllarındaki hayalleri hakkında da açıklamalar yapan Büyükerşen, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Fahrettin Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Yedek subay olarak Hava Hastanesi’ne tayin oldu. Yedek subaylık bittikten sonra bir muayenehane açacaktı. İlk eşi de Tıp Fakültesi son sınıftaydı İstanbul’da.

*Mezun olduktan sonra o da Eskişehir’e gelecek ve o küçük muayenehane ihtisas yapacaklardı. Sonrasında da bir çocuk hastanesi kurma idealleri vardı. Ama o ideali yedek subaylığının bitimine 2 ay kala bir zamanda onun kaderi değişti.

*Yedek subaylık yaparken ben de İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdim. Akademi öğrencisiyken Sağlık Bakanlığı, Devlet Hastanesi’nde bir kan bankası kurdu.

*Kan verenlere para ödeneceği belirtildi. Bizler de şehrin bir eksik tarafı olduğunu düşünen gençler olarak tiyatro kurmak istiyorduk. Bir tiyatrosu yoktu Eskişehir’in.

*500’e yakın akademi öğrencisi kurulan kan bankasına giderek kan verdik. Elde ettiğimiz parayla da seyyar tiyatro sahnesi kurabilmek için malzeme aldık. Tiyatromuzun adına da Türk Devrim Ocakları ismini verdik.

“KENDİSİNİ JOYN WAYNE BENZETİRDİK”

Büyükerşen, Cüneyt Arkın’ı sinema filmi çekimi için kendisinin yönlendirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

*Biz tiyatro yaparken Fahrettin de yedek subaylığını yapıyordu ve 2 ayı kalmıştı. Eskişehir Hava Kuvvetleri’nde havacılıkla ilgili ilk Türk filmi çekiliyordu. Başrolünü Göksel Arsoy’un oynadığı ‘Şafak Bekçileri’ filmiydi. Yönetmenliğini Halit Refiğ yapıyordu. Filmde yardımcı oyuncu ihtiyacı da vardı. Birçok yedek subay var, teğmen var.

*Garnizon Komutanı Muhsin Batur onlarında filmde rol almasına izin verirdi. O günlerde Fahrettin yine Hava Hastanesi’nden çıkıp bizim tiyatroya gelmişti. Bizim provalarımızı izlerdi. Kendisine filme meraklı olduğunu söyledim.

*Kendisini de Joyn Wayne benzetirdik. Kızlar benzetirdi, bizler ise dalga geçerek konuşurduk. Bütün fotoğraflarında kaşlarını yukarıya kaldırmış olarak görürüsünüz. Benimsemişti yani Joyn Wayne olmayı.

*Kendisine ‘Şafak Bekçileri’ filmi çekildiğini ve orada yedek subayları, teğmenlere de görev verdiklerini söyledim. Benim söylediklerimi ciddiye aldı. Biraz da benimki şakaydı, takılmaydı. Aramızdaki samimiyetten dolayı. ‘Hiç aklıma gelmedi. Yarın gidiyorum’ dedi. Ertesi gün hakikaten gidiyor.

*Halit Refiğ’i sahneler, kablolar toplanırken görüyor. Kendisi de rol almak istediğini söylüyor. Halit Refiğ kendisine geç kaldığını belirterek kartını veriyor ve İstanbul’a davet ediyor. Daha sonra olanları bana anlattı ve ertesi gün İstanbul’a gitmiş.

*Bir süre sonra geldi ve Halit Refiğ ile anlaştığını, kendisine başrol vereceğini söyledi. Filmlerden para kazanarak sermaye yapacağını ve kazanacağı para ile çocuk hastanesi kuracağını iletti. Gidiş o gidiş.

*Hakikaten ilk filmde başrol, olacak iş değil. Ses dergisinde çalışan arkadaşıma da mektup yazarak Fahrettin’i anlattım ve onu kapak resmi yapmasını istedim. Birdenbire yıldızı parlamaya başladı.

“DUBLÖR KULLANMAZDI”

Kendisinin çok atletik ve spora da meraklı olduğunu vurgulayan Başkan Büyükerşen, “Filmlerinde dublör kullanmamaya başladı. Giden atın üzerinde ayakta dikilir, takla atar, kalelere sıçrar, kılıç çeker filan. Hoca tutup özel ders almış. Her gittiğimizde de bir tarafının sarılı olarak görüyorduk. Dublör istememesi de yönetmelerin canına comcom. İkinci bir masraftan kurtuluyorlar. Diyebilirim ki ayaklarında, kollarında, ellerinde kırılmadık yer kalmamıştır” dedi.

“İKİMİZİN DE BİR KUSURU VARDI, BACAKLARIMIZ YAMUKTU”

Cüneyt Arkın’ın sosyal yönünün çok kuvvetli olduğunu ve yakışıklı olduğunu belirten Büyükerşen, şunları söyledi;

*İran’a bir davet üzerine film çekmeye gitti. Galiba orada bir İran Şahı’nın ailesinden bir tanesi Fahrettin’e aşık oluyor. İş alevlenince duyulunca Şah’da da öfke uyandırıyor. Onu kovacak, kaçıp Londra’ya gitti o zamanlar.

*Öğrenciliğimiz yıllarında kız arkadaşlarımı olurdu. Fahrettin de bir albayın kızını seviyordu. Fahrettin çok yakışıklıydı ama ikimizin de bir kusuru vardı, bacaklarımız yamuktu. Albayın kızı cama çıkardı ve biz yolun karşısında kaldırımda bacaklarımızın yamukluğu belli olmaması için karo taşlarının hizasında yürümeye çalışırdık.

*Albayın kızı, Fahrettin’e, ‘Katır tırnağım’ derdi. Biz bozulurduk. Ancak katır tırnağı zarif, ince ve uzun bir çiçekmiş. Onu o vesile ile öğrendik. Albayın kızıyla olmadı. Başka birisi ile evlendi. Tabi her genç gibi aşk hayatlarımız da oldu, kız arkadaşlarımız da oldu. Kızlara iltifat etmeyi çok iyi bilirdi.

“EN SON GEÇEN HAFTA GÖRÜŞTÜK”

Türkiye’nin yaşayan efsanelerini bir araya getiren Tuluhan Tekelioğlu’nun ‘Efsaneler’ belgeselinin İstanbul’daki galasında en son yüz yüze görüştüklerini telefonla ise en son geçtiğimiz hafta görüştüklerini belirten Büyükerşen, telefon konuşmasında geçen diyaloglarını şöyle anlattı:

“Geçtiğimiz hafta telefonla görüştüklerini belirten Büyükerşen, “Geçen hafta telefon etti bana. ‘Yılmazcığım seni de Eskişehir’i de çok özledim. Sen gelmiyor musun ben gelemiyorum’ dedi. Nede gelemediğini sorduğumda da rahatsızlıklarının olduğunu belirterek ‘Bu ihtiyarlık rezalet. İnsan genç kalmalıymış hep’ dedi. Biraz dertleştik. Hastalıkları konusunda kendisini teselli etmeye çalıştım. İlk fırsatta düzelirse Eskişehir’e geleceğini söyledi. Ama kısmetmiş. Türk sineması büyük aktörlerinden birisini kaybetti. Eşi Betül, kendisine çok iyi baktı.”

“ÖBÜR DÜNYADA DA BAŞROL OYNAYACAK”

Yarınki törene katılacağını ifade eden Büyükerşen, en yakın arkadaşına şu şekilde veda etti:

“Fahrettin sanıyorum var ise öbür dünya, öbür dünyada da başrolleri oynayacaksın muhakkak ve çok hayranların olacak. Allah hepimizin taksiratını afetsin.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Bugün içerisinde yeni başlangıçlara olan hevesin yüksek. İçindeki enerji, seni harekete geçirmek isteyecek; bu da birçok fırsatı beraberinde getirebilir. Planlarını gerçekleştirmek için cesur adımlar atabilirsin. Özgüveninin arttığı bir dönemdesin, bu da sosyal ilişkilerini güçlendirmene olanak tanıyor. Ancak, ani kararlar almadan önce düşünmekte fayda var; bazı durumlar düşündüğünden daha karmaşık olabilir. Tek başına hareket etmek önemli olsa da, bazen grup dinamiklerinden faydalanmak da gereklidir. Kalabalık ortamlarda kendini rahat hissedeceksin, yeni insanlarla tanışmak hoş bir sürpriz anlamına gelebilir. Sağlık konularına dikkat etmen gereken bir gün; reguler egzersiz programlarına odaklanmak faydalı olabilir. Geleceğe dair hayallerin güçleniyor, hedeflerini somutlaştırmak için kesin planlar yapmanı öneririm.

BOĞA BURCU YORUMU

Bugün, kararlılığın ve sabrının ön planda olduğu bir gün. Güven arayışın, ilişkilerinde derinlemesine bağlantılar kurmana yardımcı olabilir. Maddi konularda dikkatli olmalı, ani harcamalardan kaçınmalısın. Duygusal olarak, sevdiklerinle geçireceğin kaliteli zaman, ruhsal dinginliğini artıracak. İş yaşamında ise, planların üzerinden geçmek ve sıradışı fikirlere açık olmak faydalı olabilir. Kendi ihtiyaçlarına yönelik düşünmeyi ihmal etme; içsel dengeyi sağlamak, başarıya giden yolda kritik bir adım.

İKİZLER BURCU YORUMU

Bugün sosyal ilişkilerin ön planda olduğu bir gün. İlginç insanlarla tanışma, yeni fikirler paylaşma fırsatlarını değerlendirebilirsin. Meraklı doğan seni yeni şeyler öğrenmeye yönlendirecek, bu durum iletişim becerilerini artırmanı sağlayacak. Esprili ve zeki yorumların, çevrendekilerin dikkatini çekebilir. Ancak, geçmişle ilgili bir konu gündeme gelebilir; bu durum, bazı duygusal yüklerin yeniden tartışılmasına yol açabilir. Duygularını ifade etmekten çekinme, açık olmak bağlantılarını güçlendirecektir. Günün ilerleyen saatlerinde sürpriz bir haber veya beklenmedik bir gelişme, planlarını değiştirebilir; esnek ol ve yeni duruma hızlıca adapte olmaya hazır ol. Kendi iç huzurunu sağlamak için biraz yalnız kalmak isteyebilirsin, bu senin için önem taşıyacaktır. Nemli konularda son bir dokunuş yapmak veya projelerine bir güncelleme eklemek için uygun bir zaman dilimi. Unutma, yaratıcılığın bugün peşinden koşmana yardımcı olacak.

YENGEÇ BURCU YORUMU

Duygusal derinliğin ve sezgisel gücün bugün ön planda. İçsel huzuru aramak için zaman ayırmak isteyebilirsin; bu, içsel çatışmalarını çözmene yardımcı olabilir. Ailevi ilişkilerde güçlü bağlar kurma fırsatı var. Sevdiklerinle geçirilecek zaman, kalbinin sıcaklıkla dolmasını sağlayacak. Ortaya koymak istediğin yaratıcılığın, günlük hayatta kendini ifade etmenin en güzel yolu olabilir. Hayallerin ve hedeflerin doğrultusunda atacağın adımlar sana uzun vadede fayda sağlayacak. Geçmişte yaşadığın deneyimler, bugün için önemli dersler barındırıyor. Bugün, içsel sesine kulak vermek, ruhsal dengeyi bulmak adına önemli bir gün. Kendini ifade etme isteğin artabilir, bunu yaparken samimiyetle yaklaşmalısın. Duygusal bağlarını derinleştirmek, ilişkilerini canlandırmak için hevesli olacaksın.

ASLAN BURCU YORUMU

aşırı kendine güven duyduğun anlarda, başkalarının düşüncelerine saygı göstermeyi unutmamalısın. İçinde bulunduğun durumu değerlendirebilirsen, pek çok fırsatı kucaklayacak ve hedeflerine bir adım daha yaklaşacaksın. Kendisini gösterme, liderlik rollerine soyunma isteğin yoğunlaşacak; bu yönlerini doğru kullanarak çevrendekilere ilham olabilirsin. Unutma, kalp ve mantık dengesini kurmak, başarıyı ve mutluluğu getirecek.

BAŞAK BURCU YORUMU

Analitik düşüncenin ön planda olacağı bir gün. Çevrendeki insanlarla iletişimini geliştirirken detaylara odaklanmak, önemli kararlar almanı kolaylaştıracak. İş veya kişisel ilişkilerde bazı karmaşık durumlarla karşılaşabilirsin; sabırlı olman, sorunların üstesinden gelmene yardımcı olacak. Özenle yapacağın planlamalar, gelecekteki hedeflerine ulaşmanı hızlandıracak. İçsel huzurunu sağlamak için kendine zaman ayırmayı unutma. Sağlığına dikkat et ve gerekirse basit ama etkili günlük rutinler oluştur. Eleştirel bakış açını kullanarak kendini geliştirmen için fırsatlar karşına çıkabilir. Çevrendeki insanlarla iş birliği yapmaktan çekinme; birlikte yürütülecek projeler, hem tatmin edici hem de verimli olacaktır.

TERAZİ BURCU YORUMU

Dengeleri sağlamak için harika bir gün. İletişim becerilerin sayesinde etrafındaki insanlarla olan ilişkilerini güçlendirebilir, yeni bağlar kurabilirsin. Sosyal ortamlarda dikkat çekiyor, sempati kazanıyorsun. Estetik ve güzellik alanında hayal gücünden yararlanabilirsin. Sanatsal projeler veya hobiler için uygun bir zaman. Duygusal ilişkilerde uyum ve anlayış arayışın ön planda, sevdiğinle olan bağlantını derinleştirebilirsin. Duygularını ifade etmeye yönelik cesaretin artıyorken, içindeki huzuru bulmanda destekleyici unsurlar karşına çıkacak. Kendine güven, yeni deneyimlere açık ol, hayatın sunduğu fırsatları değerlendirmek için harika bir zaman.

AKREP BURCU YORUMU

Serin ve derin sularda yüzüyorsun, içsel duyguların ve sezgilerin seni yönlendiriyor. Bugün, duygusal derinliklerinle yüzleşmek, bazı sırları keşfetmek için mükemmel bir zaman. Başkalarının düşünceleri ve hisleri üzerinde bir etki yaratabilirsin. Cesaret ve kararlılıkla hareket edeceksin, ancak duygusal karmaşalar da söz konusu olabilir. İlişkilerde ise daha derin bir bağ kurma arzusu içinde olabilirsin. Samimiyet, güçlü bir iletişimle besleniyor olacak. Gereksiz çatışmalardan kaçınmaya çalış, zira tutkulu duygular zaman zaman iplerin gerilmesine yol açabilir. İçsel zekânı kullanarak kararlara yaklaşman, seni doğru bir yolda tutacak. Finansal konularda ise dikkatli olman gerek; beklenmedik harcamalarla yüzleşebilirsin. Stratejik hareket et ve gereksiz risklerden kaçın. Gün, kendini keşif yolculuğuna çıkmak ve iç huzurunu bulmak için iyi bir fırsat sunuyor. Rahatla, derinleş ve sezgine güven.

YAY BURCU YORUMU

Bugün, hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığın ve motivasyonun yüksek. Yeni fırsatlarla karşılaşabilir, geniş bir perspektiften bakarak detayları gözden kaçırmadan adımlar atabilirsin. İletişim becerilerin güçleniyor; düşüncelerini açıkça ifade edebileceğin anlar yaşayabilirsin. Sosyal çevrendeki kişilerden ilham alman mümkün. Yaratıcılığını serbest bırakmak için müzik, resim veya yazı gibi sanatsal uğraşlara yönelmen faydalı olabilir. Bu süreç, ruhsal ve zihinsel bir tazelenme sağlayacak. Ancak aşırı iyimserliğe kapılmamaya dikkat et; gerçekçi olmak, hayal peşinde koşarken dengeni sağlamana yardımcı olacaktır. Sağlık açısından ise enerjini dengelemek için doğada vakit geçirmek, hem bedensel hem de ruhsal açıdan yenilenmene katkı sağlar. Bu dönemde, kendinden emin adımlarla ilerle; dünya senin keşfetmeni bekliyor.

OĞLAK BURCU YORUMU

Bugün kararlılık ve irade gücün öne çıkıyor. Hedeflerine ulaşmak için disiplinli bir yaklaşımla ilerleyeceksin. İçsel motivasyonunu artırmak için sana gerçekten önemli olan şeyleri yeniden değerlendirme fırsatı bulabilirsin. İş hayatında veya kişisel projelerde, başkalarının iş birliğiyle daha etkili sonuçlar elde edebilirsin. Tek başına hareket etmek yerine takım çalışmasına yönelmek, ilerlemeni hızlandıracak. Duygusal olarak, kendini daha fazlasını başarmaya ve aşmaya hazır hissedeceksin; bu, çevrendekilere de ilham verebilir. Ancak, fazla mükemmeliyetçi olma eğiliminden uzak durmalısın; bazen en iyi sonuçlar, akışa bırakıldığında gelir.Öğle saatlerinde yapılan bir görüşme, uzun vadeli planlarınla ilgili yeni kapılar açabilir. Kişisel ilişkilerde ise, sevgi ve destek bulacağın bir atmosfer hakim. Kendini ifade ederken daha açık olman, başkalarıyla olan bağlarını derinleştirebilir. Bugün, kendine ve çevrene olan güvenin artarken, geleceğine dair umut dolu adımlar atabilirsin.

KOVA BURCU YORUMU

Bugün, özgürlük arayışın ön planda olacak. Yenilikçi düşünceler içinde olabilirsin ve toplumsal meselelere olan duyarlılığın artacak. İçsel bir dönüşüm geçirme ihtiyacı hissedebilirsin; bu da, kimliğini ifade etme biçiminde değişimlere yol açabilir. Arkadaş çevrenle olan iletişimini güçlendirmek ve ortak projelerde yer almak için ideal bir zaman. Sosyal medyada aktif olmanın faydalarını görebilirsin, bu platformlar üzerinden ilginç bağlantılar kurarak ilham alabilirsin. Duygusal ilişkilerde bireyselliğini korumak önemli, ancak aynı zamanda karşındakine de alan tanımalısın. Bugün, sezgilerin en keskin haliyle seni yönlendirecek. Var olan sorunları çözmek için alışılmadık yaklaşımlar geliştirebilirsin. Geleceğe dair hayallerini cesurca paylaşmaktan çekinme; başkalarının da bu hayallere katılmaları için bir davetiyeye dönüşebilir. Kendinle barışık kalmayı başarırsan, içsel huzurunu da artırabileceksin. Şimdi, üzerinde düşünmek ve plan yapmak için harika bir dönemdesin, bu fırsatı değerlendir!

BALIK BURCU YORUMU

Bugün ruhsal derinliklere dalma arzusu içerisindesin. Hislerin oldukça yoğun ve kendini ifade etmekte zorlanabilirsin. Sanatsal becerilerine yönelmek, içsel huzurunu bulmana yardımcı olabilir. Etraftaki insanlarla olan ilişkilerinde anlayışlı olmaya çalış. Sevgi dolu bir yaklaşım, sorunları çözmende etkili olacak. Unutma ki, duygusal zeka ve empati senin en güçlü silahların. Yeni fırsatlar kapını çalabilir; bunlara açık ol ve cesaretle adım at. İçindeki sezgi, doğru yolu bulmanda sana rehberlik edecek. Kendine zaman ayırmayı ve meditasyon gibi uygulamalarla zihnini sakinleştirmeyi unutma, dengeyi sağlamak önemli.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM