UYGUN POZİSYON BULAMAYAN ADAM

UYGUN POZİSYON BULAMAYAN ADAM

çaycı hastalanıp bigün, işe gelemediydi.. hayat durdu şirkette..
sallama çay almaya gidenler, ketıl peşinde koşanlar, en yakın kaavede mola verenler.. felakete dönüştüydü saatler.. ve ben dert yandım idi dostlarıma;
-”yahu, bizlerden herhangi birimiz işe gelmezsek, hiç bişi kaybetmez şu ülker.. bi şirketteki en önemli adam çaycıymış meğer”!!
uzun seneler sonra, ”çocuklar duymasın” adlı dizide, aynı espriyi ”taşfırın erkeği haluk”tan duyunca içim sızladı tabi..
yoo, esprim çalındı falan diyecek diğilim, ne münasebet, sadece birol güven boğaz’da yalıda oturuyo, ben sürünüyom..
haksızlık bu.. bilin yeter..
***
dert yandığım dostlar, ülker’in genç yönetici kadrosuydu..
yeni girmiştik bünyeye.. gayet dindar heriflerden oluşan (ast ve üst) eski personelin arasında uzaylı gibi dururduk aynı.. demek ki ülker ailesi bi ”değişim” başlatma kararı almıştı, ilk kobaylar bizlermişiz.. anlatiyim;
birimiz reklam’ın başındaydık.. birimiz promosyon’ların.. birimiz finans’ı yönetiyorduk.. birimiz süpermarket piyasasını.. birimiz istanbul satış bölge’yi.. bencileyin de ”ülkershop” mağazalar zincirini anadolu’ya yayma işini..
ekonomi dergilerinde adımız geçiyordu falan; ”sabri ülker’in prensleri” deyu.. maaşlar dolgun, cüzdanlar şişkin, havalar binbeşyüz..
anlayın yeter..
***
biz, çok şık, pek bakımlı ve aşırı lüküs kravatlı yeni herifler, doğrudan genel müdür’e bağlıydık.. genel müdürse direkt aile’ye.. yaani sabri ülker’e ve oğlu murat bey’e.. o kadar ki yerleştik en tepelere aniden.. ”noolduk ulan, burası neresi” ruh halindeydik resmen..
hergün toplantılar falan oluyordu..
boş boş gonuşup duruluyordu.. ben o zamanlarda da 10 dakkadan fazla ciddi duramaz, olayları genelde annannemin bakış açısıyla değerlendirirdim..
özellikle sabri bey’in çok hoşuna giderdi bu;
-”gürsel bey evladımı dinleyelim bakalım.. annannesi olsa ne der imiş”??
şirketi bi müddet rahmetli annannem yönetiyo gibi bişi olduydu..
zaten biliyordum, dediydi bize sabri bey;
-”her konuyu diğil, ama zaman zaman hanımlarınıza danışın.. bizim göremediğimiz bi noktayı onlar mutlaka görür”..
***
genel müdür dediğim adamcaaz, halaa emin diğilim, iyi miydi kötü mü??
arada derede kalmış gibiydi sanki.. ne tam dindar, ne tam çağdaş..
bigün, biz bizeyken;
-”yaa çocuklar, ilim yayma cemiyeti yararına bi konser var bu gece, biletleri bana da geldi.. gerçi şimdi size versem, gidin desem hiçbiriniz gitmezsiniz.. ama bizden birileri orada olsa iyi olur”
-”????????”
-”durun lan, en iyisi ben gidiyim”
-”olleyyyyy be müdürüm”..
***
çiçek pasajı’ndaydık bizse aynı gece.. sabri bey’in prensleri güya.. tööbe!!
emre-sedat-gürsel-memet-semih-burhan..
rakı sofrası..
-”oolum asıl ilim bu, hadi yayalım güzelleşelim” diyordum hep..
kadeh kaldırın yeter..
***
hiç bize bulaşmayan köklü bi kadro da vardı helbet bünyede..
mütedeyyini de mevcut idi aralarında, yobazı da..
birbirimizi kırmadan, incitmeden, hatta giderek sevmeye de başlayarak, işimizi yapardık sırf.. sevkiyat amiri cihan abi de bu eskilerden biriydi.. 25 yıllık sevkiyat amiri ülker’in..
despot, ciddi, bürokrat, suratsız, ödünsüz, kuralcı, göreviyle bütünleşmiş, kimseyi takmayan.. her gün işimiz düştüğü için, en çok ödümüzü koparan.. halbuki şirket şemasında üst’ü olduğumuz abimiz!!
-”alo cihan abi, ankara mağazalarım çokomel bekliyo”
-”gürselcim, şu an tır yükleyecek pozisyonum yok”
-”alo cihan abi, istanbul mağazalarının malını ne yaptık”
-”burhancım, başımı kaşıyacak pozisyonda diğilim”
-”abi yolda kaç kamyonumuz var bu sabah logosu yapılmamış, rapor verecem yukarıya”
-”emrecim, burası ana baba günü.. kalabalığın pozisyonunu bi görsen.. sonra arasam seni yavrum”..
***
biz yenileri biraz da sevgili cihan abi’mizin ”pozisyon” sözcüğü kaynaştırmıştı o dönem..
arardık birbirimizi cepten misal, genelde dışarlarda olan ben olurdum;
-”alo gürselcim, memet ben, nerdesin kardeşim”
-”erzurum’dayım memet.. buradaki ekiple toplantıdayız”
-”pozisyonun ne oolum”
-”valla pozisyon ofsayt memet.. millet birdenbire apdes almaya indi.. namaz vaktiymiş”
-”nasıl olur ya”
-”valla ayaklarını lavaboya kaldırıp apdes aldılar, takunya falan.. şaşırdım kaldım”
-”ciddi misin lan”
-”valla diyom.. bekliyom işte bi başıma.. toplantı pozisyonu bi bitsin, dönecem akşama”..
-”gece pasaj’da rakı pozisyonunda oluruz ha”
-”tamam ben paraşütle atlarım beyoğlu semalarından.. emre yanında mı”
-”yok o reklam pozisyonunda”
-”tamam selam herkese.. emre’ye söyle pozisyonunu bozmasın, geliyom”
-”bi isteğin var mı baba”
-”fabrikayı havaya uçurmayın yeter”..
***
bazen de şirket içi ”gizli yazışmalar”..
aramızda tabii.. herkese açık yazılsa, cihan abi de görecek, ayıp olacak..
misal, semih yazmış finans’tan, sadece 5’imize hitaben;
-”maaşları cuma’dan yatırıyom.. pazartesiyi bekleme pozisyonunda diğilsiniz”..
-”koçummm”
-”aslanım”
-”pozisyonunu yiyim senin”
-”susun lan”
****
cihan abi’yle anılarımız çok..
bi şeker bayramı arefesi..
tüm alt personelime izin verdimdi öğlen sonrası;
-”gidin lan erkenden memleketlerinize”.. akşama ben de giresun’a gidecektim çünkü..
cihan abi arıyo yana yakıla;
-”gürselcim, bayramda nöbetçi bırakman laazım, biliyon di mi”?
-”abi kimse bişi demedi.. gönderdim herkesi.. valla bilmiyordum bu kuralı”
-”sen kalacan o zaman”
-”yapma abi, uçak biletim cebimde, valizim odamda, topkapı’dan yeşilköy’e geçecem iş çıkışı”
-”dur ben bi hanıma soriyim, bayramda pozisyonumuz neymiş.. senin yerine ben kalırım, evde bi misafir pozisyonu yoksa”..
kalmıştı da canım abim..
***
ayrıldık birer birer çok sevdiğimiz yuvamızdan..
ülker bizden sonra kanatlandı uçtu..
yakinen izliyorum, çok değerli profesyonelleri bünyeye kattı.. hepsi de bizden iyi herifler elbette..
köhne zihniyetten de kurtuldu ülker’imiz, çalışanların yarısı gadın oldu.. benimse, sekreterim bile erkekti la.. çocukcaaza az sitem etmiyordum;
-”yaa hüsnü, sarışın diğilsin, mini etekli diğilsin.. bari hiç olmazsa erkek olmayaydın lan”..
ilk göz ağrımızdır ülker, laf söyletmeyiz kimseye..
***
ve bu yazıyı yazmadan önce, bayaa bi telefon trafiği yaptım eski dostlarla.. hepsi iyiler, hepsi halaa geçmişteler, hepsi halaa ülker’ciler, hepsi halaa çocuk gibiler..
onu bunu sorarken cihan abi’yi de sordum tabi.. emekli olmuş çoktan.. öyle duymuşlar.. daha da görmemişler..
-”öldü diye anlatıldı, ama emin diğilim” dedi sedat..
telefonunu bilen de yokmuş aksi gibi..
***
ne yani?
ölmedin di mi abi? yalandır di mi?
başını kaşıyacak pozisyonun yoktur di mi abi?
beni soracak olursan;
iyiyim abi.. kalbimi fabrika’da bıraktım, 25 yıldır o pozisyonda duruyom..
Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Güçlü bir enerjiye sahipsin; bu enerji, çevrendeki insanlara da yansıyacak. Cesur adımlar atmak ve yeni fırsatları değerlendirmek için ideal bir zaman. İçsel gücünü kullanarak kararsızlık yaşamadan ilerleme kaydedebilirsin. İletişim becerilerin sayesinde insanları etrafında toplayabilir, projelerine destek bulabilirsin. Ayrıca, sosyal ortamlar ve grup etkinlikleri, seni yeni insanlarla tanıştırabilir. Kişisel hedeflerin açısından rekabetçi bir ruh sergileyeceksin; bu da başarıyı getirebilir. Sağlığına dikkat et; enerjini yönetmekte zorlanabilirsin. Kendine küçük molalar vererek stresi azaltmayı unutma. Özgürlüğüne olan düşkünlüğün, bazı ilişkilerde çatışmalara neden olabilir. Dengeyi sağlamak için empati kurmayı ihmal etme. Sezgilerin güçlü, bu yüzden içsel sesini dinlemek şimdiki durumunu anlaman için faydalı olacak. Başarılarla dolu bir gün seni bekliyor!

BOĞA BURCU YORUMU

Sevgi ve güven arayışında derin bir tatmin duygusu hissedebilirsin. Yavaş ve kararlı adımlar atarak, istikrarı sağlamlaştırabileceğin bir dönemdesin. İş ve maddi konularda pratik yaklaşımlarını öne çıkararak, sağlam temeller inşa etme fırsatına sahip olabilirsin. Sosyal çevrendeki ilişkilerde samimiyet arayışın artarken, sevdiklerinle olan bağlarını güçlendirecek anlar yaşayabilirsin. Duygusal derinliklere inmekten çekinme; hislerinle yüzleşmek, kişisel gelişimini destekleyecek. Kendine zaman ayırmak, ruhsal dengeyi bulmanda yardımcı olacak. İlerlemek için adım atmakta özgürsün, acele etme. Özellikle doğaya dönmek ve huzur bulmak ruhunu besleyecek.

İKİZLER BURCU YORUMU

Bugün iletişimde akıcılık ve zeka parlayabilir. Farklı fikirlerin, beklenmedik tartışmaların kapısını aralaman mümkün. Sosyal çevren, yeni bağlantılar kurmak için mükemmel bir zemin oluşturuyor. Düşüncelerin ve yaratıcı çözümlerinin başkaları üzerinde etkileyici bir iz bırakma potansiyeli var. Ancak yüzeysel konulara takılmamayı tercih et. Derinlemesine düşünmek ve içgörülerini daha iyi ifade etmek, ilişkilerini güçlendirecektir. Bireysel projelerine odaklanmak isterken, birlikte çalışmanın getireceği sinerjiyi de göz ardı etmemelisin. Bugün, öz güveninle dikkat çekerek, fikirlerini cesurca paylaşabileceğin fırsatlar bulabilirsin. Beğenildiğinde ve ilgi çektiğinde, bu durum seni daha da motive edecektir. Unutma, her yeni bilgi seni hem geliştirir hem de çevrendekilere ilham verir.

YENGEÇ BURCU YORUMU

Duygusal derinliklerin keşfedileceği bir gün seni bekliyor. İçsel dünyanı sorgulamak, geçmişle yüzleşmek ve duygusal yaralarını onarmak için harika bir zaman. Sevgi ve bağlılık arayışında, samimi ilişkilerin güçlenmesi mümkün. Ailevi meseleler ve yakın ilişkiler ön planda olacak; sevgi dolu anlar paylaşarak aradığın huzuru bulabilirsin. İş hayatında esneklik ve yaratıcılık gerektiren durumlarla karşılaşabilirsin, hangi yoldan ilerlemen gerektiğine dair içgüdülerini takip et. Kendine güvenerek yapacağın tercihler, olumlu sonuçlar getirecektir. Unutma, kendine karşı nazik olmayı ihmal etme; ihtiyaç duyduğun bakıma ve ilgiye zaman ayır.

ASLAN BURCU YORUMU

aşırı duygusal tepkiler vermekten kaçınmalısın. Bugün, içsel dünyana yönelip kendinle barışık olursan, ruhsal bir denge yakalayabilirsin. Hayallerinin peşinden koşmak için güçlü bir motivasyon bulacaksın.

BAŞAK BURCU YORUMU

Bugün detaylara odaklanma, düşüncelerini organize etme ve günlük işlerini düzenleme arzusu yüksek. Analitik düşünme yeteneğin ön planda olacak; bu da sorunları çözmekte büyük kolaylık sağlayacak. Etrafındaki insanların ihtiyaçlarına duyarlı olman, ilişkilerini derinleştirebilir. İş ve sorumluluklarını yerine getirirken, mükemmeliyetçi tutumunu kontrol altında tutmakta fayda var. Gereksiz eleştirellik, sosyal bağları zorlayabilir. Sağlığına dikkat etmeli, bedensel ihtiyaçlarını göz ardı etmemelisin. Anlık değişimler ruh halini etkileyebilir; sakin kalıp içsel huzurunu bulmak, günün kırılma noktası olabilir. Kendine biraz zaman ayırmayı unutma; bu, yeniden enerji toplamana yardımcı olacak.

TERAZİ BURCU YORUMU

Huzur arayışında olduğun bir dönemin içine adım attın. İlişkilerde dengeyi sağlamak, kararsızlıklara son verebilmek için içsel bir motivasyona ihtiyacın var. Sosyal hayatında yeni bağlantılar kurmak, mevcut ilişkilerine derinlik katmak isteyebilirsin. Duygusal olarak kendini ifade etmekte zorlandığın anlar olabilir, ancak bunu aşacak içsel güce sahipsin. Estetik ve güzellik konularına olan ilgin, yeni baştan yaratıcılığı açığa çıkarabilir. Geçmişten gelen bazı olaylar üzerine düşünmek, ilişkilerini yeniden değerlendirmek ve kendini bulmak için uygun bir zaman. İçsel huzurunu sağlamaya çalışırken, kendine de dikkat etmeyi unutma. Tazelenmek ve yenilenmek için biraz zamana ihtiyacın var. Balansını koruyarak, zihnindeki karmaşadan uzaklaşabilirsin. Rüzgarın seni nereye götürdüğünü görmek için yelkenlerini aç.

AKREP BURCU YORUMU

Kendini derin düşüncelere dalmış bulabilirsin. İçsel bir dönüşüm ve yenilenme arayışı içinde olacaksın. Gizli saklı duygu ve düşünceler, yüzeyin altında kaynamaya başlayabilir. Duygusal derinlik arayışında, başkalarıyla olan ilişkilerinde dikkatli olmalısın; bazı sırların su yüzüne çıkması, beklenmedik tepkilere yol açabilir. Güçlü sezgilerinle, insanları rahatlıkla okuyabilirsin. Bu yeteneğini kullanarak çevrende olup bitenleri analiz et ve içsel huzurunu sağlamak için gerekli adımları at. Her zamankinden daha fazla öz güvenle ilerle ve karanlıktan aydınlığa geçiş yap. Duygusal ve fiziksel sınırlarını belirlemeyi unutma; böylece kendini koruyabileceksin. Bir süre sakin ve sessiz kalmak, içsel sesini duymanı sağlayacaktır. Gerçekten ne istediğini düşünmek için bu dönemi değerlendirebilirsin. Kendine güven ve içindeki gücü keşfet!

YAY BURCU YORUMU

İçsel keşiflerin ve yeni deneyimlerin kapıda olduğu bir dönemdesin. Cesur adımlar atmak için hazır hissettiğin bu gün, maceracı ruhunu serbest bırakmanı sağlayacak fırsatlarla dolu. İş veya kişisel projelerdeki hedeflerine ulaşmak için yaratıcı düşünme yeteneğini kullanabilirsin. İletişim becerilerin ön planda olacak; kendini ifade etmekte zorlanmayacaksın. Özellikle sosyal ortamlarda tanıdıklıklar ve yeni bağlantılar karşına çıkabilir. Duygusal olarak geçmişe dair bazı olguların peşini bırakmadığını hissedebilirsin. Ancak, bu durum seni sınırlandırmak yerine daha güçlü bir bağımsızlık duygusu kazandırabilir. Kendine olan güvenin artmakta; iç güdülerine güvenmekte fayda var. Belirsizliklerden korkmadan, cesaretle ilerleyebilirsin. Unutma, bu süreçte eğlencenin ve neşe kaynağının peşinde olman da oldukça önemli. Kendini özgür ve neşeli hissetmek için yeni şeyler denemekten çekinme.

OĞLAK BURCU YORUMU

Duygusal derinliklere inme isteği, bu dönemde seni yoğun düşüncelere sürükleyebilir. İçsel dünyanınla barışık olmak ve kendine dürüst kalmak önem kazanıyor. İş yerinde karşılaştığın zorlukların ardından gelen çözüm arayışın, çevrendeki insanlara ilham verecek. Büyüme ve gelişme konularında daha fazla sorumluluk alman gerekebilir, ama gücünü bunları aşmak için kullanabilirsin. İletişim becerilerin, senin için yeni fırsatlar doğuracak; sadece kelimelerle değil, eylemlerinle de kendini ifade etme zamanında. Bu süreçte sevdiklerinle arandaki bağı güçlendirmek, kalbinin derinliklerinde bir huzur yaratacak. Kendine güven ve hedeflerine odaklan, çünkü başarılarının başlangıcı burada yatıyor. Unutma, sabrın büyük ödüller getirebilir.

KOVA BURCU YORUMU

Bugün, özgürlüğe olan düşkünlüğün ve bireyselliğin ön planda olacak. Akışa bırakmak, seni daha da yaratıcı düşünmeye yönlendirebilir. Sosyal çevrendeki dinamikler seni etkileyebilir; bazı ilişkilerdeki belirsizlikler canını sıkabilir, ama sakin kalmak önemli. Yenilikçi fikirlerinle çevrendekilere ilham verebilir, toplumsal konulardaki hassasiyetini ön plana çıkararak, önemli bir fark yaratabilirsin. Hem kendinle hem de başkalarıyla olan iletişiminde özgün olmanı sağlayacak fırsatlar karşına çıkabilir. Anlık içgörülerin, gelecekteki projelerine ışık tutabilir. Unutma, farklılıkların seni güçlü kılıyor; bu enerjiyi kullanarak yeni bağlantılar kurabilirsin. Şimdi, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı olma ve değişim yaratma zamanıdır.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün, sezgilerin güçleniyor ve içsel dünyana daha çok odaklanma fırsatı bulabilirsin. Duygusal derinliklere dalmak, hem kendini anlamak hem de çevrendeki insanlarla olan ilişkilerini kuvvetlendirmek için harika bir zaman. Sanatsal yeteneklerin ön plana çıkabilir; yaratıcılığını serbest bırakmak için ilham kaynaklarını değerlendirmelisin. Ayrıca, şefkat ve anlayışla yaklaşacağın kişilerle derin bağlar kurma olasılığın yüksek. Ancak, aşırı duygu yoğunluğu seni zorlayabilir, bu yüzden dengeyi sağlamaya çalışmalısın. Sağlık konusunda kendine dikkat etmeli, yeterince dinlenmek ve ruhsal dengeni korumak için zamanı iyi değerlendirmelisin. Kendinle barışık olman, çevrendeki huzuru da artıracaktır.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM