
Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Yazar & Şair Buluşmaları” devam ediyor.
Etkinliğin yeni konuğu “Âşıklar Bayramı” kitabı ile Kemal Varol olacak.
Zoom üzerinden canlı yayında gerçekleşecek buluşmanın moderatörlüğünü Zeynep Uysal üstlenecek.
Buluşmada Kemal Varol ile Attila İlhan Roman Ödülü ve Dünya Kitap Telif Roman ödüllerini alan “Âşıklar Bayramı” önceki romanlarıyla birlikte konuşulacak.
“Âşıklar Bayramı” romanı, dokunaklı bir baba oğul ilişkisi ekseninde kırılgan erkeklikleri, iç çatışmaları, hesaplaşmaları anlatıyor.
Kemal Varol’un katılımıyla 19 Kasım Perşembe günü saat 17.00’de gerçekleşecek “Yazar & Şair Buluşmaları” canlı yayınına ücretsiz olarak kayıt yaptırılabilir, etkinliğin kapasitesi bin kişi ile sınırlı olacak.
Bugün sezgilerin oldukça yoğun, iç dünyana odaklanmak isteyebilirsin. Duygusal derinliklere dalarak, bazı geçmiş meselelerle yüzleşmek, ruhsal bir arınma sağlayabilir. Empati yeteneğin herkese karşı güçlü olacak; bu nedenle başkalarının duygusal durumlarına duyarlılık göstermekten çekinme. Yaratıcılığın da artış gösterebilir, bu yüzden sanatsal projelere yönelmek için harika bir zaman. Ancak, biraz sınır koymaya ihtiyaç duyabilirsin; kendini fazlasıyla başkalarının ihtiyaçlarına adamak, enerjinin tükenmesine neden olabilir. Bu dönemde kendine zaman ayırmak, meditasyon veya doğa yürüyüşleri yapmak ruhunu canlandırabilir. İçsel sesine güvenerek adım atmak, sana yeni fırsatlar sunabilir.