

Müziğe doymayan gençler, konser bitiminde Kadırga Caddesi’ni kapatıp dans edince trafik durmuş, cümbüşe bak, polis gelmiş! Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda ise Aynur Doğan büyük alkışlarla başladığı konserinde Bursa’daki konseri iptal edildiği için destekleniyor. Melek Mosso’nun da Isparta Gül Festivali’ndeki konserini “Ahlaksız” diye iptal edip yerine Seda Sayan’ı çağırmışlar. Kim ahlaklı, kim ahlaksız biz kediler için insanları anlamak zor! Seda Sayan’ın koşa koşa gittiği konsere diğer günlerde katılacak olan Funda Arar ve Derya Uluğ Melek Mossa’ya yapılanı protesto için gitmekten vazgeçmiş. Seda yeni evlendi tabii, para lazım, gider. İnsanlık bu demek! Başka ne var ne yoktu? Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde AKM’de Yunanlı şarkıcı Gylkeria varmış; CRR’ye kediler girebiliyor, ama AKM’de davetiye bile Ankara’ya sorulduğundan izleyemedim? Galata Port’ta Saat Kulesi’nin önünde İrem Derici sahneye çıkmış! Şişhane’de kurulan sahnede Özgür Can Çoban vardı. Galata Kulesi’nin önü zaten sürekli sahne, pazar akşamı Superband çıkacaktı. Kültür Yolu Festivali tanıtımına Tünel Meydanı’nda denk geldim. Def sesi duydum baktım, o sıcakta keçe giysiler içinde babayiğit erkekler ilahi söylüyor. Galata Mevlevihanesi’nin semazenleri, video çeken ahaliyi “Fareli köyün kavalcısı” gibi peşlerine takmış, Mevlevihane’ye gittiler, sonra sema dönüldü mü bilmiyorum! Kültür Yolu Festivali, Galataport’tan başlayıp İstiklal Caddesi’nden dolaşarak Taksim’de bitiyor. 12 Haziran’a kadar sürecek etkinlikler Murat Boz konseri ile bitecek.
Pazar gecesi ise İstanbul’un fethinin 599. yılını İBB, Maltepe’de mehteran takımı, Pinhani ve Teoman konseri ile kutladı. Buna Avrupa yakasında oturanlar niye Yenikapı’da değil diye az bozulmadı. Canım onlar da Reis’in Atatürk Hava Limanı’nın pistlerine dikilecek fidan törenine gitselerdi. Kimse gitmiyor diye otobüslerle toplamışlar insanları!
Hayal gücün bugün doruk noktalarına ulaşacak. Yaratıcı projeler üzerinde çalışmak ya da sanatsal bir faaliyet içine girmek için mükemmel bir zaman. Duygusal derinliklerin, başkalarıyla arandaki bağları kuvvetlendirebilir; bir dostun ya da sevdiğin, içindekileri paylaşman için seni cesaretlendirecek. Fakat dikkatli ol; duyguların, bazen seni yanıltabilir. Özellikle karmaşık ilişkilere daha dikkatli yaklaşman gerekiyor. Kendini ifade etmekte zorlanabilirsin, bu yüzden içsel sesine kulak vermek önemli. Sakin kalmaya çalış ve anın tadını çıkar. İçsel huzurun ve sükûnetin, çevrendeki karmaşadan uzaklaşmanı sağlayacak. Farklı perspektifler kazanmak için dışarı çıkabilir, yeni insanlarla tanışabilirsin. Bu da seni heyecanlandıracak yeni bir yol açabilir. Unutma, sezgilerin bugün senin en büyük rehberin olacak.