Özge Borak: “Tiyatro Yapacaksan Bir Sözün, Bir Derdin Olmalı…”

Özge Borak: “Tiyatro Yapacaksan Bir Sözün, Bir Derdin Olmalı…”

Gözünü dünyaya açtığında neredeyse kulisteydi, sahne kenarındaydı Özge Borak. Derken Şehir Tiyatrosu Çocuk Birimi…

“Bir Gece Masalı” adlı çocuk oyunuyla tiyatro sahnesine ilk adım. Yaşı kadar maaşı vardı artık.

Geçtiğimiz hafta “Dionysos’un Çocukları” röportaj serimiz kapsamında, Özge Borak ile tiyatrodan konuştuk.

“Dünya Yerinden Oynar”,  “Harem Kabare”, “Balım”, “Cabaret”, ” Bakhalar”, “Doğum Günü Partisi”, “Mecbur Adam”, “Sarpınar 1914″,”Düğün ya da Davul”, “Bağdat Hatun”, “Memleketimden İnsan Manzaraları”, “Matcbeth”, “Sabaha Az Kaldı” dan. Mesela “Annie” müzikalinin hayatındaki öneminden …

Yağmur kokan bir günsonuydu. Denizin üstüne sis inmişti. Duvarda erguvan, eflatun ışıklarla yivlenip duran gölgeler…

O, sahnede, ekranda, beyaz perdede taa çocuk yaşından beri nice karaktere hayat vermiş, yaşama suç ortağı olmuş ve tanıklık etmiş bir oyuncuydu. Rozêrîn, Pakize, Nezaket, Müjgan, Kum Zambağı Afife, Leyla Atakan‘dı aynı zamanda. Sally Bowles’dı. Assolist Balım’dı. ‘Matcbeth’in üç cadısından biriydi. Yaşamı sanatla ören, yankılı oyunculuğuyla Özge Borak‘tı.

Foto: Murat Nalbant

Nice ufuksuz deryalardan çıkıp gelmişti. Yüzünde hep o çiçeklenen tebessüm…

Gözlerine bir yıldız düştü. Gözlerinden bir fotoğraf geçti ansızın.

“Sanatçı bir anne ve babanın çocuğu olunca, benim de, ağabeyimin de çocukluğu ister istemez  Atatürk Kültür Merkezi’nin kulislerinde, prova salonlarında sahne arkasında, dekorların arasında yaşandı, diyebilirim. Güne bale ile başlıyordum, düşünsenize.”

“Hatırlıyorum, her sabah annem, ‘Bak kızım, şimdi seni çok sevecekler, yanaklarını okşayacaklar, sorular soracaklar, herkese kibar kibar cevaplar ver, uslu ol’ gibi tembihlerde bulunurdu. Dersleri, provaları oturup sessizce, dikkatle izlerdim…”

Hayallerinde sahnede olmak, renkli ışıklar altında dans etmek vardı.. Sakız beyazı düşlerdi bunlar…

“Ailem ağabeyime beni ‘sanatçı olup ya da olmama’ konusunda, serbest bıraktı. Karar ve seçim tümüyle bizimdi. Yeter ki, yaptığımız işi sevelim, mutlu, başarılı olalım, hiçbir koşulda pişmanlık duymayalım…”

Foto: Murat Nalbant

Kader çoktan devreye girmişti oysa…

“Devlet Opera Balesi’nin çocuklar için açtığı kursa yaşım küçük olduğu için kabul edilememiştim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Çocuk Eğitim Birimi’nde başladım. Neşe Erçetin’in yönettiği, Shakespeare’in ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ndan uyarlanan ‘Bir Gece Masalı’ adlı çocuk oyunu ile tiyatro sahnesine ilk adımımı attım. Tam on iki yaşındaydım.”

Sarı tayt, toz pembe tüller ve o tüllerin arasına dikilmiş onlarca zil… Rüya gibi bir kostümdü bu. Oyunda ‘şenlikçi başı’yı yani ‘saray soytarısı’nı canlandırıyordu Özge Borak. Alkışlar… Sahne ışıkları…

Hayır, travma yaşamadı. Hayır, sahnede olmak, beğenilmek onun iç ve dış dünyası arasında çelişkiler, uzlaşmazlıklar, kendini üstün ve farklı algılamak gibi duygular, benliğinde sonsuz med cezirler, derin sarsıntılar, irili ufaklı fay hatları oluşturmadı. Anne ve babası, Buket – Selçuk Borak nedeniyle alkışın da, başarının da hayatın doğal bir parçası olduğunu gözlemleyerek öğrenmişti çünkü. Ruh atlasında şöhret hazımsızlığına yer olmamıştı bu nedenle.

“Hızlı, koşar adımlarla bir yerlere gelmektense, ağır ağır yol almayı seçtim. Mesela, on sekiz yaşındayken, ünlü bir firmanın reklam yüzü olmam önerisini, astronomik ücrete rağmen geri çevirdim. Önce ‘sanatçı’ Özge Borak olarak tanınmalıydım yaptıklarımla. Bir kuruluşun adıyla anılmamam gerekirdi o aşamada.”

Buket Borak, Selçuk Borak, Selim Borak gibi salt baleyle, dansla değil, tiyatroyla iç içe olsa da rol aldığı müzikallerde bol bol dans etti. Şarkı da söyledi. Evet, bir defa olsun annesi, babası, ağabeyi ile aynı sahneyi paylaşamamış olmanın özlemini içinde hep taşıdı.Sadece, koreografisi Selçuk Borak‘a ait “Sarıpınar 1914” ve “Cabare”de babasıyla prova sürecinde beraber çalıştı o kadar.

Foto: Murat Nalbant

Ve öyle bir sürpriz ki….

Selçuk Borak “Şark Dişçisi“nde aktör olarak oynaması kesinleştiğinde, olmazsa olmaz bir koşul öne sürmüştü. 

“Özge bu durumdan kesinlikle haberdar edilmeyecekti. Çalışmalar başladı. Üstelik biz alt, Özgeler üst katta prova yapıyordu.”

Pınar Çekirge – Bu arada Özge Borak hala olayın farkında değil… Herkes dilini tutmuş demek ki… Ben olsam çoktan fısıldar, sürprizi, anında hak ile yeksan ederdim.

Selçuk Borak – Genel prova akşamı, oyun öncesi, durumu yine başarıyla idare ettik. Özge annesiyle salona geçmişti. Oyun başladı ve ben ‘ Piişşşt aaaay ‘ diyerek başladım oynamaya. Özge şok oldu o an! ‘ Babaaaa ‘ dedi şaşkınlıkla. Ve tüm orkestra bir ağızdan ‘ Yaaaaa ‘ diyerek yanıtladı onu.

Pınar Çekirge – Sihirli bir an… Tekrarı olmayacak bir hatıra.

Selçuk Borak – Özge oyun sonrası bana şunu söylemişti: “ İnsanın istediği takdirde her yaşta, her şeyi başarıyla yapabileceğini öğrettin bana.”

Foto: Murat Nalbant

Özge Borak çiçeklenmiş bir gülümsemeyle: “O genel prova akşamını asla unutmam” diyor.

Tiyatro sahnesinde, televizyon dizilerinde, beyaz perdede önemli başarılara imza atıyordu artık. Hem bale sanatçısı olsaydı, o mesleği en çok otuzlu yaşlarının sonuna kadar sürdürebilecekti. Ama tiyatroda olsun, sinemada olsun ileri yaşlara geldiğinde de rolü olacaktı. Tabii, burada bir parantez açalım. Selçuk Borak, dünyada bir örneğine çok az rastlanır bir olayın da kahramanı olmuştu, bilenler hatırlayacaktır. Elli dokuz yaşındayken “Dört Duvar” adlı balede başrolü üstlenmişti.

“Willkommen, bienvenue, welcome

Fremder, étranger, stranger

Glücklich zu sehen, je suis enchanté,

Happy to see you, bleibe, reste, stay

Willkommen, bienvenue, welcome,

Im Cabaret, au Cabaret, to Cabaret.”

Biraz da o günlere dönsek. Mert Turak, Senan Kara, Can Başak, Selma Kutluğ, Eraslan Sağlam‘lı “Cabaret”, deyim yerindeyse, fırtınalar estiriyordu adeta. Ancak Sally’i yaşar kılan Senan Kara‘nın hamilelik nedeniyle oyundan ayrılması nedeniyle bu rol Özge Borak‘a önerilmişti.

“Çocukken ‘Annie Müzikali’nin kayıtlarını dinleyip, günün birinde onun gibi dans edip, şarkı söyleyeceğimi hayal ederdim hep. Hatta ‘Cabaret ‘ ilk izlediğimde Sena’yı başarısından dolayı kutlamış, ‘Keşke bu rolde olsaydım’ demiştim. Teklif geldiğinde hemen Sena’yı arayıp, onu bilgilendirdim. Ve Sally’i emanet aldım. Takdir edersiniz ki, tutmuş bir oyuna sonradan dahil olmuştum. Enikonu zor bir süreçti. Çok çalıştım. İkili sahnelerde Can Başak, piyano eşliğinde şarkıları geçmemde Hakan Elbir bana çok yardımcı oldular. Tüm ekiple sadece on prova yapıp, açıkhava  tiyatrosunda dört bin kişinin karşısına çıktım. İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden sınıf arkadaşım olan Mert Turak ile ‘Cabaret’de, daha sonra da, çekimleri yeni tamamlanan ‘Kum Zambağı’ filminde rol almak, güzel bir duyguydu.”

Foto: Murat Nalbant

Ve ağlayarak veda ediş…

Kadrosu yoktu Özge Borak’ın. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda yevmiyeli sanatçıydı. Tıpkı Özlem Türkad, Çağlar Çorumlu, Salih Bademci gibi Özge Borak da hiç istemeden, kalbi kırık bir biçimde istifa etti görevinden.

“Sally ile vedalaşmak, yıllarca çalıştığım tiyatrodan ayrılmak hiç kolay değildi. Ama ekonomik anlamda ayakta durmam gerekiyordu. Bugün bile keşke tekrar oynasam dediğim bir eserdir ‘Cabaret’. Sonrasında televizyon dizileri ve sinemaya ağırlık verdim ister istemez. “

Tarih yapraklarına asılı kalmış bir başka yorum : Müjgan…

16. Sadri Alışık Ödülleri kapsamında “Komedi ya da Müzikal En İyi Yardımcı Oyuncu” ödülünü “Eyyvah Eyvah 2” adlı filmle kazanır Özge Borak. Oyunculuğu bu ödülle taçlanmıştır artık. Ve “Maske Kimsin Sen?” programında canlandırdığı “Aslan” karakteriyle birincilik ödülünü hak eder.

Sahne ve kamera önü oyunculuğunun kesin hatlarla ayrılmasını, pek kabul etmiyor Özge Borak.

“Tiyatroda antreman, deneyim, açıklık, her an olayın içinde olmak, seyirciyi takip etmek esastır. İzleyici bazen tepki verir, bazen ilgisiz davranır bütün bu detayları, nedenlerini araştırarak, gözlemek zorundadır oyuncu. Tiyatroda hataya yer yoktur. Oysa kamera karşısında sahnenin tekrarı, yanlışın bir şekilde düzeltilmesi mümkündür. Bu nedenle salt ekran tecrübesi olan bir oyuncunun tiyatro sahnesinde zorlanması kaçınılmazdır. “

Foto: Murat Nalbant

Kurşuni bir akşam çöküyor usulca. Laftan lafa, konudan konuya geçiyoruz.

“Yaşamın derinliğinde gizli kalmış her ne varsa onları bulup, çıkarır oyuncu. Nasıl ifade etsem, hayat sanatın içinde, sanat hayatının içindedir. Mevsimsiz ilk baharlar da, binlerce yıl öncesinden karılmış acılar, umutlar, hüzünler, sözcükler, melodiler de hep yedeğindedir zaten…”

Özge Borak, prototip bir oyuncu olmadığını yaşar kıldığı farklı karakterle kanıtlarken, her yorumunda kelimenin tam anlamıyla ‘düzey’ sergilemeye devam eder.

“Gelen teklifler karşısında hep seçici davrandım. Belli bir rolde sürekli kendini yineleyip duran bir oyuncu olmak asla istemedim. Bu tuzaktan özellikle kaçındım.” 

“Reklam filminde de oynadım son altı yıldır reklam filmlerini seslendiriyorum. Bu çalışmalarda sesimle oynamak daha çok hoşuma gidiyor.” 

Foto: Murat Nalbant

“İzleyici tercihi ve beğenilerinin gün be gün değiştiğini, fark ediyorum. Şöyle ki; Tiyatroda katıla katıla gülmek, evde televizyon dizileri izlerken, deyim yerindeyse salya sümük bir vaziyette dakikalarca ağlamak istiyor. Ayrıca ekrandan tanıdığı, popüler isimlerin rol aldığı tiyatro oyunlarını tercih ediyor genelde.”

“Klasik olarak sahneye konmuş piyesleri izlemek gibi bir arzusu da kalmadı sanki. Zaten son yıllarda gerçek anlamda sahnelenmesi gereken klasik eserler yerlerini farklı biçimde ele alınıp, yorumlanmış versiyonlara bıraktı…”

“Klasik oyunların asıllarına sadık kalınarak modernleştirilmesinden yanayım. Özü, formülü, çatışması bozulmamalı eserin. Değiştirmek başka, yorumlamak başka bir şey çünkü. ” 

“Seyircilerin tiyatroya sosyal bir jest olarak görmeleri de tiyatronun özüyle bağdaşmayan bir durum. Sadece sosyal medyadan paylaşım yapmış olmak için tiyatroya gitme hali bana çok tuhaf geliyor. Sosyal jest değil, kendine jest yapmak bu.”

Foto: Murat Nalbant

Tiyatro yapacaksan bir sözün, bir derdin olmalı…

“Alternatif mekanlarda yapılan tiyatroların bazıları gerçekten başarılı, cesur işlere imza atıyor. Tiyatrodaki duruşları, oyunları ele alış biçimleri çok belirleyici bu tiyatroların. Bu anlamda önemli işler yapan, tiyatromuzu varsıllaştıran alternatif tiyatrolar var. Cüneyt Türel’in bir sözünü hatırladım şimdi: ‘Kimsenin oyuncu olma isteğinin önüne geçilemez.’ Burada, elbette oyuncunun yeteneği, eser seçimi, rejinin etkisi gibi pek çok faktör önem kazanıyor.Tiyatro yapacaksan bir derdin olmalı… Aktarman gereken sözlerin. Bir fikrin… Alternatif olanın gerçekten söyleyecek sözü olmalı. Eğlencelik, sadece ekonomik bir girişim olarak, kendini kurtarmak için alternatif tiyatro yapma çabasını alternatifin özüne aykırı buluyorum. ” 

Sanat ve sansür bir araya gelmemesi gereken iki kelime…

“Kurumsal ya da özel tiyatro olsun, fark etmez… Denetim, özdenetim bir biçimde devreye girdiğinde, sanatçı düşünce ve fikir özgürlüğünü, yaratıcı gücünü tümüyle kaybeder. Kendini kısıtlanmış hisseder ister istemez. Üretemez, geriler bana göre. Öte yandan, seyirci çekmek için, popülist bir bakış açısıyla uygulanan başka tür bir otosansür de var maalesef.  Sanatın tamamen özgür ve fikir özgürlüğünün sınırsız olması gerektiğine inanıyorum ben. Her alanda, farklılıkların bütünlüğü içinde yaşamak çok kıymetli bir şey benim için. Farklı fikirlere sahip olsak da bir arada olabilmeliyiz. Seyirciyle de farklı fikirde olabiliriz, hatta, sahnede repliğini dillendirdiğimiz karakterle de aynı fikre sahip olmayabiliriz. Önemli olan tüm bu farklılıklarımızla birlikte yaşamayı, birlikte yaşamayı öğrenebilmektir. Böyle olduğunda, sansürü de otosansürü de aşabiliriz.”

“Tiyatronun altın dönemi olarak anılan 1960’lı, 1070’li yıllara, o dönemin özgürlükçü ortamına dönebilmek zor gibi geliyor bana. Pek çok farklı etkenin, yasal düzenlemelerin, teşviklerin, toplumsal aydınlanma sürecinin hem oyuncuları hem seyircileri birlikte geliştirdiği, bahsettiğim fikir özgürlüğünün de görece daha çok yaşanabildiği bir dönem çünkü o dönem. O dönem tiyatronun yaşadığı özerkliği bir daha yaşayamadık maalesef.”

Foto: Murat Nalbant

“Ben inatla kendi duruşumdan taviz vermeden sanatımı icra etmeye devam edeceğim. Taviz vererek uluna devam etmek ya da belki ülkeyi terk etmek çok kolaydır. Ülkemi de mesleğimi de terk etmeyip, bunca yıllık deneyimle inşa ettiğim duruşumu korumaya devam edeceğim.”

Sahi buğulu bir pencere camına ne yazardı Özge Borak?

“Ayak izi çizerdim. İlk adımı atmak çok önemlidir çünkü.”

En büyük mucizesi nedir peki?

“Öncelikle doğmak. Var olmak bir mucize. Her koşulda ayakta kalabilmek bir başka mucize. Ve ağabeyimin yaşadığı kazadan sağ olarak çıkması benim için bir başka ve hayatımı çok etkileyen bir mucizedir.”

PINAR ÇEKİRGE – YAVUZ PAK
Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Bugün enerjinin yüksek olduğu bir gün. Macera arayışın içsel bir tatmin sağlıyor. Yeni başlangıçlar için cesaretin tam. İletişim becerilerin, etrafındaki insanlarla bağ kurmada sana yardımcı olacak. Aşk hayatında heyecan verici gelişmeler kapıda, dikkatli ol. Duygusal derinlik senin için önemli hale geliyor, hislerine kulak vermekle doğru yolda olacaksın. İş hayatında risk almaktan çekinme; doğru adımlar atarsan başarı seni bekliyor. Sağlık konularında ise bedenine ilişkin sinyalleri önemsemen faydalı olacak. Özgürlüğüne düşkünlüğün, seni yeni ufuklara yönlendirebilir. İçsel huzurun peşinde koşarken, başkalarına ilham verme potansiyeline sahipsin. Unutma, kararlılığın bu dönemde en büyük silahın.

BOĞA BURCU YORUMU

Bugün, hem duygusal hem de maddi konularda dengede kalmaya çalışmalısınız. Yavaş ama emin adımlar atmak, size aradığınız istikrarı sağlayacak. Kendinizi koruma ihtiyacı hissedebilir, geçmişten gelen bazı düşüncelerin sizi etkilediğini fark edebilirsiniz. Sevdiklerinizle samimi iletişim kurmak, aranızdaki bağı güçlendirecek. İş hayatında sabrınızı koruyarak ilerleyin; beklenmedik gelişmeler motivasyonunuzu zedelemesin. Sağlık konularında, bedeninize dikkat etmeli ve kendinize zaman ayırmalısınız. Deneyimlerinizi kabullenmek ve kendinize alan tanımak, içsel huzurunuzu arttıracak ve yeni fırsatlar doğuracaktır. Gözlerinizi kapatıp derin bir nefes almak, ruhsal olarak yenilenmenize yardımcı olabilir. Kendi değerlerinizi göz önünde bulundurmayı unutmayın; bu, sizi daha güçlü kılacak.

İKİZLER BURCU YORUMU

Bugün zihinsel enerjin yüksek, merakının peşinden gitmek için harika bir zaman. Yeni bilgileri keşfetmek ve fikirlerini paylaşmak için sosyal ortamlara yönelmek isteyebilirsin. Doğal zekan ve iletişim yeteneğin, seni öne çıkaracak. Arkadaşlarınla yapacağın sohbetlerde derin konulara dalmak, yeni perspektifler kazanmanı sağlayacak. Ancak, dikkatin dağılabilir; bu nedenle önceliklerini belirlemen önemli. Bir süredir ertelediğin projelere odaklanmak için mükemmel bir gün. Fikirlerini yinelemekten korkma; başkalarının düşüncelerinden etkilenmek yerine özgünlüğünü korumaya çalış. Hislerin yoğunlaşacak, bu yüzden içsel bir keşif yapmak ve kendini sorgulamak isteyebilirsin. Bu, kişisel gelişimin için faydalı olabilir. Heyecan verici bir haber alma olasılığın var. Bunun yanı sıra, beklenmedik durumlara hazırlıklı olmalısın. Gün içerisinde karşılaşacağın insanların sözlerini dikkatle dinlemen, ilham verici bir bakış açısı kazandırabilir. Eğitim, seyahat ya da sanatsal faaliyetler için fırsatlar doğuyor; bunları değerlendirmekten çekinme. Unutma; düşüncelerini ifade etmek, seni daha anlayışlı ve etkileşimli bir insan haline getirecek.

YENGEÇ BURCU YORUMU

Duygusal bir derinlik ve sezgiyle dolu bir gün seni bekliyor. İçsel huzurun ön planda olacak; aile ve yakın çevrenle olan ilişkilerine özel bir önem vereceksin. Bu güvenli alan, kendini ifade etmenin ve hislerini paylaşmanın kapılarını aralayabilir. Gün içinde bazı beklenmedik durumlarla karşılaşabilirsin, bu da seni üzerken, içten içe büyüme fırsatları sunduğunu unutma.Yaratıcılığın artacak, belki de yeni bir hobiye yönelmek veya sanatsal bir projeye adım atmak için ilham bulabilirsin. Geçmişle ilgili duygusal anıların canlanması, seni biraz düşünceli hale getirebilir. Ancak, bu anıları tekrar değerlendirmek, kendini yenilemenin anahtarı olabilir. Kendine karşı nazik olmayı ve içsel iyileşmene fırsat tanımayı ihmal etme. İlerleyen saatlerde, sosyal çevrendeki güçlü bağlar sayesinde kafanı dağıtacak etkinlikler bulabilirsin, arkadaşlarınla planlar yapmak keyifli anlar ve yeni bağlantılar sağlayabilir. Kalbini dinlemeyi unutma ve üzerine düşen sorumlulukları taşırken, kendine de zaman ayır.

ASLAN BURCU YORUMU

Bugün enerjin her zamankinden daha yüksek. Yeteneklerini sergilemek ve çevrendeki insanlara ilham vermek için harika bir fırsat. Sosyal ortamlarda öne çıkabilirsin; dikkat çekmek seni daha da motive edecek. Kendine olan güvenin, başkalarının seni takdir etmesine neden olacak. Ancak, egonu kontrol altında tutmak da önemli; aşırı kibir, ilişkilerini zedeleyebilir.Yaratıcılığın tavan yapacak, bu da seni yeni projelere yönlendirebilir. Özgün fikirlerinle dikkat çekeceksin. Duygusal anlamda, sevgi dolu bir bağlantıya açık olacaksın, fakat sevdiğin kişinin beklentilerine de dikkat etmen gerekecek. İçsel bir denge sağlamak, huzurunu artırır. Bugün kendine biraz hediye etmeyi unutma; böylece ihtiyacın olan motivasyonu bulacaksın. Sosyal çevrendeki insanlarla kurduğun bağlar güçlenecek; bu da senin içsel ışığını daha da parlak hale getirecek.

BAŞAK BURCU YORUMU

Detaylara olan hassasiyetin, sana günlük hayatında büyük avantajlar sağlayacak. Bugün, çevrendeki olaylara karşı daha dikkatli ve analitik bir yaklaşım benimseyeceksin. İş veya projelerle ilgili küçük ama önemli detayları gözden kaçırmamak, başarıya giden yolda belirleyici bir rol oynayabilir. İletişimde titiz ve net olman, başkalarıyla olan etkileşimlerinde olumlu sonuçlar doğuracak.Kendine zaman ayırmayı da unutma. İçsel huzurunu bulmak için meditasyon veya hafif yoga gibi faaliyetler, zihnini rahatlatmana yardımcı olacaktır. Sağlığınla ilgili konulara özen gösterme zamanı. Küçük değişiklikler, kendini daha iyi hissetmen için önemli olabilir. Bugün, hedeflerine ulaşıp kendini geliştirmek adına harika fırsatlar var; bunları değerlendirmekten çekinme.Arkadaşlarınla veya ait olduğun sosyal çevreyle olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmen, bağlarını güçlendirebilir. İşbirliklerine açık ol ve başkalarının fikirlerine saygı göster. Net iletişim, sorunları çözmekte sana büyük destek sağlayacak. Kendini ifade etme şeklin, başkalarına ilham verebilir. Enerjini yüksek tut ve olunan her anı en iyi şekilde değerlendir.

TERAZİ BURCU YORUMU

Dengeleri sağlama çabası içindesin. Sosyal çevrendeki ilişkilerinde uyum arayışın ön planda. Bugün, kararsız hissettiğin anlar olabilir; bir konuda netlik bulmakta zorlanabilirsin. Empati yeteneğin yüksek, başkalarının duygularını anlamak ve onlarla bağ kurmak adına fırsatlar çıkabilir. Bu yüzden çevrendeki insanlarla olan iletişimine dikkat et; ani tepkilerden kaçın. Karşıt fikirler biraz gerginlik yaratabilir, ancak bu durumu diplomatik bir yaklaşımla çözmekte başarılı olabilirsin. Özellikle sanatsal veya estetik bir projeye yönelmek, ruhunu besleyecek. Kendine zaman ayırmayı unutma; içsel huzurunu bulmak için gerekli adımları atmalısın. İlişkilerde dengeyi sağlama arayışın, bazen dikkatini kendi ihtiyaçlarından uzaklaştırabilir; kendini ihmal etme. Günün ilerleyen saatlerinde keyifli bir sürpriz veya davet alabilirsin.

AKREP BURCU YORUMU

Bugün içsel derinliklere dalma ve sezgilerini dinleme zamanı. Duygularında beliren yoğun hisler, önemli içsel dönüşümlere işaret ediyor. İlişkilerde var olan çatışmaların üstesinden gelmek için güçlü bir cesaret ve kararlılığa sahip olabilirsin. Sevgiliyle ya da arkadaşlarla kurulan bağlantılar, yeni bir boyut kazanabilir. Gizli hislerin ortaya çıkarken, kendini ifade etme becerin artıyor. Aynı zamanda yaratıcılığını kullanarak problem çözümlerinde oldukça başarılı olabilirsin. Kendine güven ve tutkularını takip et, içindeki derin gücü keşfetme zamanı. Bu süreçte gizli kalmış yeteneklerin açığa çıkabilir. Unutma, karanlık yanların bile seni güçlü kılabilir, yeter ki onlarla barışık olmayı öğren.

YAY BURCU YORUMU

Enerjiyle dolu bir gün seni bekliyor. Yeni deneyimlere açlık duyuyor, keşfetme arzusuyla dolusun. Sosyal ilişkilerinde hareketlilik söz konusu; arkadaşlarınla veya sevdiklerinle keyifli zamanlar geçirebilirsin. İçsel bir rahatlık, seninle birlikte adeta dans ediyor. Farklı bakış açılarıyla zenginleşmek için daha önce hiç denemediğin şeylere yönelmek, zihin açıklığına katkı sağlayacak. Macera ruhunu besleyecek fırsatlar karşına çıkabilir; bunların peşinden gitmekten çekinme. Karşılaştığın bazı belirsizlikler, yenilik ve değişime açık olduğun sürece seni korkutmamalı. Anı yaşa, hislerini dinle ve hayatın sürprizlerine kucak aç. Gözlemlerine dikkat et, çünkü bugün, içsel cesaretin seni yeni kapılara yönlendirebilir. Sezgilerin güçlü, onları takip et.

OĞLAK BURCU YORUMU

Disiplinin ve kararlılığın ön planda olduğu bir gündesin. Hedeflerine odaklanman, iş hayatında sana avantajlar sağlayacak. Üst düzey bir güven ve otorite hissi taşıyorsun; bu, çevrendekiler üzerinde güçlü bir etki bırakabilir. İletişimlerinde net ve kesin olman, projelerinin başarıya ulaşmasını destekleyecek. Duygusal durumun ise biraz daha karmaşık; hislerini bastırmadan açıklığa kavuşturursan, ilişkilerindeki derinliği artırabilirsin. Sağlık konularına dikkat etmen gereken bir dönemdesin; küçük aksaklıklar dikkatini dağıtabilir. Bugünü, kariyerinle ilgili stratejik adımlar atmak için değerlendirebilirsin. Sırtındaki yükü azaltmak adına zaman zaman kendine de alan açmayı unutma.

KOVA BURCU YORUMU

Sosyal çevrende güçlü akrabalık bağları ve arkadaşlık ilişkileri ön planda. Beklenmedik bir haber, düşüncelerini ve projelerini yeniden şekillendirmene yol açacak. Yenilikçi fikirlerinle dikkat çekebilir, çevrendekilere ilham verebilirsin. Farklı bakış açılarına açık olman, tartışmalarda avantaj sağlayacak. Kendini ifade etmekte zorlanmazsan, bu dönemi yaratıcı projelerin için oldukça verimli kılabilirsin. Sezgilerin bu süreçte seni doğru yönlendirecek, içsel hislerine güvenmekte fayda var. Kişisel gelişim ve öğrenme isteğiyle dolusun; yeni bir hobi veya ilgi alanı keşfetmek için ideal bir zaman. Sağlığına dikkat etmeyi unutmamalısın; stres yönetimi, dengeyi sağlamak adına önemli. Unutma, özgürlüğün ve bireyselliğin sana güç katmakta. Başarı için ihtiyaç duyduğun tüm kaynakların içinde mevcut.

BALIK BURCU YORUMU

Duyguların derinliklerinde dalış yapacağın bir gün. İçsel sezgilerin, senin için güçlü bir rehber olacak. Hayal gücüne güven; yaratıcı projelerde parlak fikirler bulabilir, sanatsal yeteneklerini sergileyebilirsin. Bugün, duygusal bağların ön planda olacak. Sevdiklerinle olan iletişimin daha samimi ve anlayış dolu bir boyuta geçebilir. Ancak, sınırlarını belirlemeyi unutma; başkalarının duygusal yükleri altında ezilmemek için kendine yer açmalısın. Kendini ruhsal olarak yenilemek için sessiz anlara ihtiyaç duyabilirsin, meditasyon veya doğa yürüyüşleri keyifli ve huzur verici olabilir. İçindeki iyimserliğe güven ve özgüvenle adımlarını at.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM