GÖRÜŞLERİNE KATILINMADIĞI GİBİ, Bİ KÖŞEDE Bİ BAŞINA GASTE OKUMASINA MÜSAADE DE EDİLMEYEN ADAM

GÖRÜŞLERİNE KATILINMADIĞI GİBİ, Bİ KÖŞEDE Bİ BAŞINA GASTE OKUMASINA MÜSAADE DE EDİLMEYEN ADAM

yalnızlığı seviyom ben..
yalnız yaşamayı, bi yerlerde bi başıma oturmayı, çoğunluk gendimle kalmayı, sahillerde tekçe dolanmayı, yaz-gış kumsala inip yalın ayak yürümeyi..
hayat benim, zevk benim.. kime ne imiş murat benim, şevk benim.. eh yaaani tablo benim, renk benim.. gavlaki’yem şeyim şeyime denk benim.. ne güzel şiir oldu ülen durup dururken, tööbe estafurullah..
şiir yazmalarda diğilim şimdik, aklımı garıştırmayın.. yalnızlık diyodum, yalnızlık..
bayılıyom işte, gayet şahsen bişeyler atıştırıp, kahvaltılar yapmaya.. gözlerden ırak bi mekana tüneyip pek gasteler okumaya.. şu apo evden çıksa da derhal yağsam deyu bekleyen yağmurlarda boynum büküp serçe gibi ıslanmaya..
gece vakti bunları demekle şeyettimse de o gadar şey etmedim..
siz de üzülüp gendinizi boş yere şeyetmeyin..
***
pastaneden yeni çıkmış peynirli poaça almak ne güzel bişidir..
adamın hem elleri, hem burnu ısınır..
evden lüzumsuzca erken çıkmış olurum da bi pastane tezgahı önünde bulurum gendimi bazen.. benden duymuş olmayın, ama tezgah önünde öylesine bakınmak giresun erkeğine özgü bi davranış biçimidir.. dünyanın neresi olursa olsun, bi gıda tükkanına girip, camlı dolapların önünde hiçbişi yapmadan bekleyen adam, bilin ki direkt giresunludur..
ben de öylesine duruyodum herhal..
-‘’buyur apo abi, günaydın, hoş geldin’’ dedi tezgahtar ali.. irkilip, gendime geldim;
-‘’iki dane peynirli sar goçum’’..
almışım nevalemi, azıcık yürüyüp, çay ocağındaki en köşe masaya oturmuşum.. garsona sesleniyom;
-‘’dünyada henüz görülmemiş açıklıkta bi çay.. ve süreklilik arz etsin bardak denen kurum, ben galkana kadar ardı arkası kesilmesin’’..
-‘’tamam apo abi’’..
şimdi siz de şeyetmeyin yaani, çayımı içecem ..
***
yaymışım yerel gasteleri önüme.. hem tıkınıyom, hem çayımı höpürdetiyom.. okuyom da bi yandan pür dikkat.. noolmuş şehrimde bakışları fırlamış gitmiş özümden..
önce bi çift ayakkabı, sonra bi çift kalın bacak giriyo kadrajıma.. kafamı kaldırıyom hafiften, bayaa bi göbek, eyvallah, uzun bi boy.. sırıtan bi dost.. gözgöze gelinmiş durumdayız artık..
-‘’afiyet olsun gürsel’ciğim’’..
-‘’sağol gardeşim’’..
-‘’geçen günkü köşe yazına katılmıyorum dostum’’..
eyvah.. konu nedir.. ne yazdım.. neredeki, hangi yazım.. neresine katılmıyo.. sanki, bunları bilmek, hadi olmadı, hissetmek zorundayım..
yarım saat gadar gonuşuyo dostum.. gasteler, önümde açık, duruyo, mundar oluyo sabah keyfim.. yine de dostumun lafı bitmiyo.. sevmediğim biri de diğil ki, harflerimi tek tek demet eyliyip, çengellerini gtüne sokayım.. normalde yazdıklarım üçün taviz vermem, mecbur alttan alıyom;
-‘’tabii, haklı olabilirsin, dur o yazıyı evde buliyim de, bi daha gözden geçireyim’’..
***
şehir merkezinde kahvaltı keyfi sürmek zor işmiş..
her gittiğim yerde başıma hemen hemen aynı işler geldiğinden biliyom bunu.. bi sabah, yine evde barkta bunalıp sokağa atmışım bünyemi.. atmışım da kent dışındaki salaş biyerde açık büfe kahvaltıya gitmişim..
kalp benim mide benim.. kim ne garışır mısır ekmeği benim gıymalı pide benim.. ehh o vakit çaya istediğimi atarım, kesme şeker benim akide benim.. gavlaki’yem ipimle guşağım bu yıl da yerinde benim.. ne esaslı bi şiir oldu durup dururken, vesupanallah..
aklımı garıştırmayın, yalnızlık diyodum yalnızlık..
almışım açık büfeden tabaklar dolusu yiyecek.. açık büfe kavramını tamamen zedelemişim.. yaymışım önüme cumhuriyet gastemi.. noolmuş acep memlekette bakışlarım fırlamış gitmiş gözümden..
önce bi erkek kıçı giriyo kadrajıma, sonra kalınca bi ense.. önümdeki masada oturuyo ol eskimeyen dostum.. garsona; ‘’mümkün mertebe açık bi çay, mütemadiyenlik arz etsin lütfen bardak denen müessese, hesabı ödesem de ardı arkası kesilmesin’’ diye seslenen sesimden tanıyo beni..
masama geliyo.. yanyana gelinmiş durumdayız artık..
-‘’afiyetler olsun apo.. geçen haftaki yazına katılmıyorum kardeşim’’..
eyvah.. konu nedir.. hangi yazım.. haftalıkmış, nerdeki yazım.. neresine katılınmıyo.. hiçbişi belli diğil.. ne yanıt vereyim.. belli belirsiz sırıtıyom mecbur..
normalde yazdıklarımdan ödün vermem.. kıvırmam.. yazdım ulan, siz de başka bi yere yazıverin, ben de sizi okuyim deyu posta bile goyarım adama.. ilk aklıma geleni mi yazıyom ben, gaç tane imbikten süzüyom bre deyyus diye döverim bi de..
sevmediğim biri diğil ki yanımdaki;
-‘’zaten geçen haftaki yazıyı biraz tereddütlü yazdım idi, dur evde bi de senin gözünle değerlendiriyim’’..
***
şehir dışında gaste okuma keyfi ne müşkül işmiş..
başıma geldi de oradan biliyom, yoksa nerden bileyim..
bi sabah yine sıkılıp bunalmışım da bu kahpe dünyadan, iki tane simit alıp mendireğe atmışım gendimi.. balıkçı abilerden çay almışım.. almışım da kayalıkların üstüne mizah dergilerimi yaymışım.. denize nazır karikatürlere dalmışım..
kulak benim göz benim.. mamafih kelam benim söz benim.. varsın uçuşsunlar havada zerre benim toz benim.. gavlaki’yem istediğim gadar kebap yaparım maşşak benim köz benim.. ne yaman şiir oldu durup dururken, maşallah süpanallah..
aklımı garıştırmayın, yalnızlık diyodum..
bi gölge giriyo kadrajıma birden.. karikatürlerin üstü kararıyo.. gelen hiç de eskiyeceğe benzemeyen pek kadim bi dostum..
-‘’günaydın lan’’ diyo bana kısaca.. o da aynı balıkçı abilerden çayını kapmış gelmiş.. simidimin tekine de el koyuyo..
-‘’günaydım gardeşim.. seni de mi evden attılar’’ diyom.. susuyo bi müddet.. sonra;
-‘’son yazdıklarına katılmıyom apocum’’ diyo..
eyvah.. bu, hiçbirine katılmıyo gibi..
mundar oluyo sabah keyfim, deniz keyfim, mizah keyfim.. bizimkisi 45 dagiga hiç susmuyo.. yine de nelere, neden katılmadığı tam anlaşılamıyo..
normalde, geri adım atmam yazdıklarımdan.. o gasteyi veya dergiyi bulur, rulo yapar, neyse..
-‘’peki gardeşim, daha dikkatli, daha sevecen yazarım’’ diyom..
siz de şimdi şeyetmeyin yaani..
***
sanırım en güzeli evde kahvaltı etmek imiş diye düşünüyodum güya..
bu sabah uyandım, dişlerimi fırçaladım falan.. kızlarım masayı donatırken, minicik bi duş alma derdindeyim.. tam da duşa girecekken üst kat komşumuz da tuvaletteydi.. tesadüf işte..
hanımına seslenirken gulağıma geldi;
-‘’yahu ben bu alt kattaki gürsel’in son yazısına hiç katılmıyom’’..
çıkışta, mutfakta gaste okumaktan vazgeçirdi beni bu söz..
siz de şeyetmeyin şimdi..
Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU
BOĞA BURCU YORUMU

Gün, sezgilerin güçlendiği ve içsel huzuru bulma arayışının öne çıktığı bir dönem. Yeniliklere karşı açık olmalısın, alıştığın rutinin dışına çıkmak, yeni keşifler ve deneyimler sunabilir. Sağlığını ihmal etmemek, bedenine iyi bakmak önem taşıyor; fiziksel aktiviteler ruhunu da besleyecek. İlişkilerde ise iletişim anahtar konumda; hislerini açıkça dile getirmekten çekinme, bu samimiyet yakınlık yaratabilir. Finansal konularda dikkatli olman gereken bir zaman; harcamalarını kontrol etmek, ilerisi için iyi bir hazırlık yapmanı sağlayabilir. Kendine güven, gün içinde karşına çıkacak fırsatları değerlendirmende seni destekleyecek.

İKİZLER BURCU YORUMU

Sosyal etkileşimler ve iletişim ağı güçlü bir şekilde öne çıkıyor. Arkadaş çevrenizle zaman geçirmek, yeni insanlarla tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmak için mükemmel bir gün. Merak duygunuz bu dönemde sizi farklı konulara yönlendirebilir. Öğrenme arzusunun da etkisiyle yeni projeler ve ilgi alanları keşfetmek isteyeceksiniz. Kendinizi ifade etme biçiminiz, sizi diğerlerinden ayıran özelliklerinizle birleşerek dikkat çekecek. Belki de, kafanızı kurcalayan bir konuda bir çözüm bulabilirsiniz. Ancak, söylediklerinize dikkat etmeniz gerekebilir; bazı sözleriniz yanlış anlaşılabilir. Duygusal derinliklere dalmak istemese de, yüzeydeki konulara dalmak sizin için daha cazip olacak. Yaratıcılığınızı serbest bırakın, ilham perisi yanınızda!

YENGEÇ BURCU YORUMU

Duygusal derinliklerin ve içgörülerin ön planda olduğu bir gün seni bekliyor. Sevgi ve bağlarla dolu anlar yaşayabilir, sevdiklerinin yanında kendini huzurlu hissedebilirsin. İçsel dünyana dönmek, geçmişle yüzleşmek ve eski yaralarını sarmak için uygun bir zaman. Aile ilişkileri, güven ve bağlılık temaları öncelik kazanacak. Duygusal zekânı kullanarak başkalarına destek olabileceğin fırsatlar çıkabilir. İş veya sosyal alanlarda yaratıcılığın ve sezgilerinle fark yaratabilirsin. İçsel barışın ve huzurun sayesinde zor durumların üstesinden daha kolay gelebileceksin. Kendini ifade ederken, kırılganlık gösterme isteği içinde olabilirsin, bu da ilişkilerine derinlik katacak. Kendine zaman ayırmayı unutma; meditasyon veya doğada vakit geçirmek ruhunu besleyecek. Bu dönemde kendine şefkat göster, hislerine güven ve içsel rehberliğini takip et.

ASLAN BURCU YORUMU

Bugün, dikkatleri üzerinize çekme zamanı. Yaratıcılığınız ve enerjinizle etrafınızdakileri büyüleyecek bir gün geçirmenizi sağlayacak fırsatlar kapınızı çalabilir. Kendinizi ifade etmekten çekinmeyin, zira sözleriniz başkaları üzerinde kalıcı bir etki bırakabilir. Özel yaşamınızdaki ilişkilerde, sevgi dolu ve cesur bir tavır sergilemek, kalp bağlarınızı güçlendirecek. Arkadaşlarınızdan veya sevdiklerinizden destek alırcasına, iş veya projelerle ilgili takımlarınızda liderlik rolüne soyunabilirsiniz. Bu, aynı zamanda yeni bağlantılar kurma ve iş çevrenizde fark edilme arzunuzu da besleyebilir. Unutmayın, güven ve cesaret, sizi hedeflerinize daha da yaklaştıracak. Kendinize inanarak, kararlılıkla ilerlediğinizde her engeli aşabileceğinizi göreceksiniz.

BAŞAK BURCU YORUMU

Detaylı düşünceler içinde kaybolma riski var. Üzerinde çalıştığın projeler ya da günlük işlerin, seni biraz bunaltabilir. Sabırlı ol, bütün bu karmaşanın içinde gizli fırsatlar da var. İletişimde dikkatli ol; sözlerin yanlış anlaşılıyor. Bu nedenle birlikte çalıştığın insanlarla açık ve net bir şekilde iletişim kurmaya özen göster. Sağlık konularına yönelirsen, özellikle ruhsal dengeyi bulmak adına meditasyon ya da doğa yürüyüşleri faydalı olabilir. Kendine zaman ayırmayı unutma, içsel huzuru bulmak için kendinle baş başa kalmak önemli. İş ve kişisel alanları dengelemek, günün genelinde stres seviyeni azaltacak. Yeniliklere açık ol, yaratıcılığını ortaya koyabileceğin bir fırsat seni bekliyor.

TERAZİ BURCU YORUMU

Bugün, ilişkilerin ve sosyal etkileşimlerin ön planda olacağı bir gün. Özellikle arkadaşlar ve sevdiğin kişilerle paylaşımların, aranızdaki bağı daha da güçlendirebilir. Duygusal denge arayışı içinde olman, iletişimdeki nezaket ve diplomasi yeteneklerini ön plana çıkaracak. Karşılaştığın zorluklar, anlayışlı yaklaşımın sayesinde daha kolay aşılacak. Sanatsal veya estetik konulara yönelmek, ruhunu besleyecek. Yaratıcılığını ifade etmeye yönelik fırsatlar karşına çıkabilir. Aşk hayatında ise, sevdiğin insanla gerçekleştireceğiniz samimi bir sohbet, ilişkinizdeki duygusal derinliği artırabilir. Bu dönem, bulunduğunuz çevre ile uyum sağlamanın ve sosyalleşmenin önemini vurguluyor. Kendini huzurlu hissetmek için, sevdiğin aktivitelerle zaman geçirmek isteyebilirsin. Kendi sınırlarını koruyarak, başkalarının ihtiyaçlarını da gözetmeyi başaracağın bir denge bulabilirsin.

AKREP BURCU YORUMU

Bugün derin duyguların ve sezgilerin ön planda. İçsel keşiflere yönelmek, geçmişe dair düşüncelere dalmak ruhsal olarak sana zenginlik katabilir. İlişkilerde iki taraflı anlayış arayışı, bağların güçlenmesine ve sorunların üstesinden gelmene yardımcı olacak. Duygusal yönden hassas, ama aynı zamanda güçlü bir enerjiyle yaklaşacaksın. Sürükleyici bir çekim gücüne sahip olduğun için çevrendekileri etkilemek için harika bir gün. Ancak, düşüncelerini net bir şekilde ifade etmekte zorlanabilirsin; birikimlerini paylaşırken dikkatli ol. İçsel huzuru sağlamak için meditasyon ya da doğada vakit geçirmek faydalı olacaktır. Unutma, karanlık senin için sadece gizem değil, aynı zamanda en derin potansiyelini keşfetmek için bir fırsat.

YAY BURCU YORUMU

Bugün yeni keşifler ve serüvenler için içsel bir heves duyuyorsun. Hayatın sunduğu fırsatları değerlendirmek için cesaret bulabilirsin. Akıl ve sezgi arasında bir denge kurarak, içindeki bilgeliği ortaya çıkarmalısın. Sosyal çevrende seni destekleyici insanlarla karşılaşmanın yanı sıra, kimlerle zaman geçirmek istediğine doğru kararlar alabilirsin. İlişkilerinde daha derin bir anlayışa erişmek için samimiyetin ve açıklığın kritik olacak. Rüzgarı arkanı alarak hareket etmelisin; yeni projeler ya da hedefler peşinde koşmak için ideal bir zaman yer alıyor. Unutma, hayallerini gerçekleştirmek için çaba sarf etmekten çekinmemen gerekiyor. Geleceğe yönelik planların hakkında netleşmek, seni birçok alanda güçlendirecek. Enerjin yüksek, bu yüzden fiziksel aktiviteler ve açık hava etkinlikleri de keyif verebilir. Günü dolu dolu yaşa ve ilhamını takip et!

OĞLAK BURCU YORUMU

Bugün, disiplin ve kararlılık temaları ön planda. Kendine koyduğun hedefler konusunda daha da sıkı çalışmaya karar verebilirsin. Bazı sorumluluklar, seni yeni fırsatlarla karşılaştıracak. İş yaşamında beklenmedik bir sonuçla karşılaşabilirsin; bu, seni bir değişim yapmaya itebilir. İlişkilerinde ise dürüstlük ön plana çıkıyor. Sevdiklerinle açık bir iletişim kurmak, aranızdaki bağı güçlendirecek. Kendine zaman ayırmayı unutma; ruhsal ve bedensel dinginliğin, günlük stresle başa çıkmana yardımcı olacak. Akşam saatlerinde, sosyal bir ortamda sevdiklerinle güzel anılar biriktirebilirsin.

KOVA BURCU YORUMU

Bugün içsel bir keşif ve özgürlük arayışı içinde olacaksın. Farklı fikirler ve bakış açıları seni etkileyebilir, bu da sosyal çevrene yenilikçi bir hava katmana neden olabilir. Orijinal düşüncelerinle dikkat çekebilirsin, bu yüzden mevcut projelerine veya hedeflerine yeni bir soluk getirmekten çekinme. Belki de çevrenden ilham alarak beklenmedik yönlere adım atacaksın.Duygusal olarak daha bağımsız hissedebilirsin; bu, ilişkilerinde denge arayışını tetikleyebilir. Yapıcı bir iletişim kurmak, mevcut durumu daha da güçlendirebilir. Karşılaştığın zorluklar, düşüncelerini ve duygularını netleştirmen için bir fırsat sunabilir. Arkadaşlarınla geçireceğin zaman, yeni fikirlerin ortaya çıkmasına ve derin sohbetlere dönüşebilir.Bugün, yeni insanlarla tanışmak veya mevcut ilişkilerine yeni bir boyut katmak için harika bir zaman. Cesaretin ve yenilikçi yaklaşımın sayesinde, farklı bakış açıları kazanabilir ve bu durum sosyal hayatını zenginleştirebilir. Kendin ol ve özgünlüğünü kutla!

BALIK BURCU YORUMU

Duygular derinleşiyor, sezgilerin güçleniyor. İçsel dünyanda bir keşif yolculuğuna çıkmaya hazırlan, zira yaratıcılığın zirve yapacak. Hayal gücün, seni yeni fikirlere ve projelere yönlendirebilir. Sosyal ilişkilerde empati ve anlayış ön planda; başkalarının duygularına duyarlı olabilirsin. Aşk hayatında ise romantik anlar seni bekliyor, duygularını ifade etmekten çekinme. Kendine karşı nazik olmayı unutma; iç huzurunu sağlamak için meditasyon veya doğa yürüyüşleri yapabilirsin. Gün boyunca karşına çıkan fırsatları değerlendirmek için cesur adımlar atmaya hazır ol, şans yanında. Geçmişle ilgili bazı düşünceler aklını meşgul edebilir, ancak bunları kabullenmek ve bırakmak, ilerlemenin anahtarı olacak.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM