En İçten Kahkahalarımızı Borçluyduk Size; “Suna Pekuysal”

En İçten Kahkahalarımızı Borçluyduk Size; “Suna Pekuysal”

Yaşar kıldığı her rolde tam egemenlik sağlamış, dünya standartlarında bir aktris, tiyatro tarihimizin gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından biriydi Suna Pekuysal. Sihrine, büyüsüne kapılmıştık bir kez. Tiyatroya, sinemaya adanmış, sanat için var olmuş bir yazgıydı onunkisi. Senelerce ‘acıların, ıssızlıkların içinden gelen sevinçleri, umutları, gecenin koyu mateminden taşan ışık çakımlarını’ hatırlatmaya çalıştı bize. Yüzümüze ayna tuttu. Duyarlılıklarımızı biledi. Alışılagelmiş piyasa beğenisinin dışında kaldı hep. Çok da uzak olmayan bir geçmişte, “Beni neden görüntülüyorsun ki, gidip o gerçek (!) sanatçıları çeksene!” diye azarlamıştı bir magazin muhabirini.

Sahi, en içten kahkahalarımızı borçluyduk ona. Bazen gözyaşlarımızı da.

Çok yıllar önce bir tiyatro fuayesinde karşılaşmıştık. “Sahne Tozu” adlı kitabımın devamı için, kısa bir söyleşi rica etmiştim kendisinden. Bir ömrü konuşacaktık aslında. Zaman kısıtlıydı. Her an gong çalabilirdi. Karşısında ürperdiğimi hatırlıyorum; gözlerinin derinliklerinde saklar gibiydi hüzünlerini. Bakışlarında hep o erguvan gün batımları!

“Tiyatroya, Şehir Tiyatrosu’nda, çocuk bölümünde başladım. Öncesinde Halkevi de var tabii. O zaman Ferih Egemen hocamızdı. Çocuk piyesleriyle piştik, diyebilirim aslında. Yani ben, Alev Gürzap, Birsen Kaplangı, Feridun Karakaya filan. Nasıl desem, bir tür konservatuvar eğitimiydi oradaki çalışmalarımız. İzleyicinin tepkilerini, nerede ağlayıp güleceklerini, nerede alkışlayacaklarını hep o çocuk oyunlarında öğrendim ben.”

– ‘Ah, biri hastalansa ya da geç kalsa da’ diye geçermiş aklınızdan. Ve bir gün….

(‘Neler de biliyorsun,’ diyor. O sevimli, muzip, sıcacık gülümseyiş yayılıyor dudaklarına. Gözlerimin ta içine bakıyor.)

– Bütün oyunu baştan sona ezberlerdim. Hani ya biri, dediğin gibi, rahatsızlanırsa, öyle pat diye çıkabileyim diye. Günlerden bir gün Jeyan Mahfi hastalanmaz m? Ateşi çıkmış mı kırklara… Daha tiyatroya bir kez olsun geç kalmış insan değil Jeyan. Üstelik ‘Peer Gynt’ oyununda başrolde. Bense figüranım. İşte lafı uzatmayalım, Jeyan örtü döşek yatıyor, ilaçlar, doktorlar faydasız. “Hocam ben oynayabilir miyim yerine,” diye sordum Muhsin Bey’e. Şöyle bir süzdü beni koskoca Muhsin Ertuğrul. “Kim bu kız, bizden mi”, diye sordu. “Çocuk bölümünden,” dediler. Sahne benimdi. Çıkıp oynadım. Alkışımı aldım.

– Ve tiyatro tarihimizin en büyükleriyle aynı sahneyi paylaştınız..

– Cahide Sonku, Reşit Gürzap, Bedia Muvahhit, Talat Artamel, Vasfi Rıza Zobu, İ.Galip Arcan, Kemal Gürmen… Daha kimi sayayım? Hepsi bir başka ders, hepsi bir başka deneyim oldu benim için.

– Derken ‘Vahşi Kız’ ile…

– Nasıl unuturum? ‘Vahşi Kız’ adlı eserin sahneye konulacağı söylendi. Kadroda benim adım da vardı. Rolümün ne olduğunu tam olarak bilmiyordum henüz. Oyun hakkında da hiçbir fikrim yoktu. Bütün gece uyuyamadım heyecandan. Ertesi sabah elimde koskoca, kalın bir defter rolümü yazmak için tiyatronun yolunu tuttum telaşla. Teksti aldım, hızla sayfalarını çevirmeye başladım. Aaa, birinci perdede rolüm yoktu. İkinci perdeye geçtim yürek çarpıntısıyla… Yine ismime rastlayamadım. Hani nasıl derler, dokunsalar ağlayacaktım. Resmen yıkılmıştım. Yoksa birileri benimle alay mı ediyordu? İşte o ruh haliyle üçüncü perdeye göz attım şöyle bir ve repliğimi gördüm. Bir hizmetçi kızı canlandıracaktım. Ve tüm rolüm meğer bir satırdı. Evet, sadece tek bir satır. “Ay.. Affedersiniz matmazel geçiyordum da..” Anlayacağın, rolümü yazmak için aldığım o kalın deftere bu tek cümleyi düşebildim sonunda. Provalar yapıldı. Oyun perdesini açtı.

– Ve o tek satıra sığan repliğinizle gerçek anlamda bir ‘olay’ yarattınız. Başta Tunç Yalman olmak üzere tüm eleştirmenler sizi yazıyordu. Müthiş bir başarıya imza atmıştınız. Rolün büyüğü küçüğü olmuyor değil mi?

– Elbette olmuyor. Yok böyle bir şey. Ama şimdi bana, en beğendiğin rolleri say dersen, canlandırdığım her karakteri ille de, beğendim diyemem. Aslında iyi oyun çıkarabilmek için üstlendiğim kimliği sevmen, benimsemen şart. Aksi halde vasatın üzerine çıkamıyorsun. ‘Kadınlar’, ‘Çatıdaki Çatlak’, ‘Haydi Öldürsene Canikom’, ‘Lüküs Hayat’, ‘Ahu Dudu’, ‘Keşanlı Ali’, ‘Tırpan’daki rollerimi çok sevdim mesela.

– Hatırlıyorum, ‘Tırpan’da Ulagış Nine rolüyle 1980 yılında ödüllere boğulmuştunuz.

– Evet, tam otuz küsur sene gecikmiş bir ödüldü o.

– Ama sonrasında sayısız en iyi aktris ödülleri, yaşam boyu onur ve emek ödülleri geldi. Avni Dilligil, Ulvi Uraz, İsmail Dümbüllü, Afife Jale, Nisa Serezli, Belkıs Dilligil, Muhsin Ertuğrul, Antalya Film Festivali ödülleri, bunlar arasında ilk aklıma gelenler.

– Şunu sakın unutma, sanatçı ödül aldığı vakit ‘sanatçı’ olmuyor.”

– Her şey sahnede kalmıyor değil mi? O rolü, o kimliği sahne dışına da taşıyormuşsunuz.

– Ah sorma, hep öyle oldu. Oynadığım karakterlerle özdeşleşirim bir anda. Böyle bir özelliğim var, yanlış belki ama elimde değil.

Radyo tiyatroları, arkası yarınlar, film setleri, seslendirme stüdyoları, dizi filmler, galalar, provalar… Alkışlar… Alkışlar !

“Bak şunun altını çizerek söylüyorum, radyodaki o temsiller vardı ya bir ömürdü onlar benim için. Bugün çağırsalar, haydi gel Suna Pekuysal deseler, koşarım yine. Koşmak ne kelime, uçarım, uçarım…”

Çok sevmiş radyoyu demek ki.

– Ne çok film, ne çok dublaj çalışmanız var değil mi?

– Yerli yabancı pek çok filmin seslendirmesinde görev aldım. Kendimi seslendirirdim en başta. Sonra yıllarca Mualla Sürer’i konuştum. Sanırım bir kez Ayşen’i, bir kez de Perran’ı seslendirmiştim. Bir defasında da pek istemememe rağmen, ( işi mi vardı, hasta mıydı hatırlamıyorum ) Adile’yi de konuşmuştum.”

‘Küçükhanımefendi’nin en sadık arkadaşı, siyah beyaz melodramların unutulmaz komik kızı, sakar hizmetçisi, Keloğlan’ın öfkesi burnunda yaşlı anasıydı Suna Pekuysal. Kıpır kıpırdı, yerinde duramaz, lafını esirgemezdi.

Bir sahne hatırlıyorum şimdi. Suna Pekuysal tabağındaki spagettiyi yemeye çalışıyor, aslında yiyemiyor da mücadele veriyor azimle. Olmuyor, beceremiyor bir türlü… Derken kafası mı atıyor ne, telaşla çantasına uzanıyor. Filiz’in şaşkın bakışlarına aldırmadan, çıkarttığı koskoca bir makasla makarnaları kesmeye başlıyor öbek öbek.

– Bu meslek biraz ‘nankör’dür derler..

– Bazen ödülleri geç alırsın, adın geç duyulur, geç para kazanırsın ama mesleği seversen, aldırmazsın tüm bunlara! Güler geçersin hatta. Güzeldir tiyatro, güzeldir sanatçı olmak. Sahne bağışlamaz hiç. Saygısızlığı, edepsizliği, ne oldum delisi olanları bağışlamaz. Sahne özveri, hürmet ister. Oldum demek, öldüm demektir. Bitmek demektir.

Her şeyden önce, kendi ütopyasını yaratmış safkan bir oyuncuydu Suna Pekuysal. Yeryüzüne bu iş için gönderilenlerden biri. Bildiğim, ‘tiyatro’ yaşamını oluşturan yapı taşıydı. Gerçek bir sahne dehasıydı aynı zamanda. Bir halk sanatçısıydı.

Sahnede ölmek istiyordu. ‘Sanatçının emekli olamayacağını,’ tekrarlıyordu sürekli. Dedim ya, en içten kahkahalarımızı, gözyaşlarımızı borçluyduk Suna Pekuysal’a. Ve o sadece ‘sahnede ölmek’ istiyordu. Tıpkı Mehmet Teoman’ın sözlerini yazdığı o şarkıda olduğu gibi gibi :

“Gel, ne olur fazla zaman geçmesin / Özellikle salon doluyken / Hayranlarım ayaktayken / Gel, ne olur fazla zaman geçmesin / Seninle ben bu son galamda / Dans edelim bir şarkımda / Yaşantım hep böyle geçti benim / Sahneler benim evim/ Herkesin ölmek için bir yeri / Son bir evi varsa / İşte, ben bu sahnelerde ölmek istiyorum / Evet, ben bu sahnelerde renkli ışıklar altında / Veda etmek en güzeli alkışlar içinde / Orkestra eşliğinde bir gece sahnede.”

Sinekli Dağ’ın tuvaletçi Şerif Ablası; kendini ‘lüküs hayat’ın nimetlerine kaptırmış Rıza’nın yavuklusu Zeynep (diline pelesenk ettiği ‘Bana ne gerek sütlü börek,’ deyişiyle ‘lüküs hayat’ özentili sosyetede, adeta bir moda rüzgarı estiren, afili Zeynep, fosforlu Zeynep); “Geceye Selam” müzikalinin Çılgın Saboş’u; Seda Sayan’a hayatı zindan eden dediğim dedik kaynana; Küçükhanımın şöför Ayhan ile evlenmesi için tüm engelleri ortadan kaldıran vefakar arkadaş; “Şıpsevdi”de dedikodularıyla ortalığı birbirine katan çaçaron mahalle karısı; “Gulyabani”de aklını yitirmek üzere olan Şefika kadın ve “Tırpan”da bütün zamanlara meydan okuyan Ulagış Nine. Bir dönemin en beğenilen “Tatlı Çarşamba”sında kızı Ayşegül ile çekişip duran, kapı komşumuz Suna Abla. Özkan Uğur’a “Yeter Anne” dedirten Suna Teyze. Belgin, Ayhan, Sadri ile bir yolunu bulup Avrupa yollarına düşen, terzi kız, geveze Suna ve sayamadığım kadar çok fotoğraf, replik, oyun, film, televizyon programı, reklam filmleri.

“Gelin”, “Tebeşir Dairesi”, “Cyrano de Bergerac”, “Mağara”, “Çatıdaki Çatlak”, “İşgüzar”, “İki Efendinin Uşağı” , “Yaşlı Kadının Ziyareti”, “Nalınlar” , “Haydi Öldürsene Canikom” , “Bir Yeniği Mi?”, “Geceye Selam”, “Çalıkuşu”, “Ahududu”, “Hasır Şapka”… Bütün o oyunlar.

Gün kararmak üzere. Tarçın kokan bir ıssızlık yürüyor duvarlara. Eski bir program dergisinin sararmış sayfalarında fotoğrafı kalmış Suna Pekuysal’ın. Gülümsüyor. İçe atılmış bir hüzün var bu gülümseyişte ya da bana öyle geliyor. Artık ne önemi var?

22 Temmuz 2008 tarihinde aramızdan ayrıldığında kahkalarımız öksüz kalmıştı.

Birazdan Üsküdar Sunar Sineması’nın perdesi hızla açılacak. Suna Pekuysal ve Ergun Köknar alkışlar arasında antrelerini yapacaklar…

PINAR ÇEKİRGE

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Bugün enerjinin doruklarında olacaksın. Cesaretin ve kararlılığın, seni hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaştırabilir. Yaşamak istediğin değişiklikleri gerçekleştirmek için fırsatlar eline geçecek; bunları değerlendirmek için içsel sesini dinlemeyi unutma. Sosyal ilişkilerde ise, yeni tanışmalar ve can alıcı diyaloglar kurabilirsin. İçindeki lideri ortaya çıkartacak fırsatlar seni bekliyor. Duygusal konularda ise, daha önceki kalıplardan kurtulmak, sana özgürlük hissi verecek. Bugün ilerlemek için gerekli olan tutku ve motivasyona sahipsin, yalnızca adım atman yeterli!

BOĞA BURCU YORUMU

Bugün, istikrar ve maddi konular ön planda olacak. Özellikle finansal planlamalar yapma isteğin artabilir. Taahhütlerde bulunmak ve hedeflerine ulaşmak için doğru zamanı değerlendirdiğini hissedeceksin. İlişkilerinde samimiyet ve güven arayışın da yoğunlaşacak. Sevdiklerinle geçireceğin vakit, bağlarınızı kuvvetlendirecek. Biraz da kendine vakit ayırmalı, doğanın keyfini çıkararak ruhsal dinginlik sağlamalısın. Sabırlı ve kararlı tavırların bu süreçte avantaj sağlayacak. Gerçekçi adımlar atarak, geleceğin için sağlam temeller oluşturma fırsatına sahip olacaksın. Unutma ki, zafer, zamana yayılmış disiplinli çalışmaların sonucunda gelir.

İKİZLER BURCU YORUMU

İletişim ve etkileşim açısından son derece verimli bir gün. Sosyal ortamlarda kendinizi ifade etmekte zorlanmayacaksınız. Yeni tanışmalar ve ilginç sohbetler, zihinsel olarak sizi canlandıracak. Karşılaştığınız fikirler, düşünce yapınızı zenginleştirebilir. Gün içerisinde spontane gelişmeler dikkatinizi çekebilir ve yaşamınıza heyecan katabilir. Esnekliğiniz sayesinde beklenmedik durumlara kolayca adapte olacaksınız. Ancak, kararsızlık hissi de yaşayabilirsiniz; bu nedenle, düşüncelerinizi netleştirmek için kısa bir mola almanız faydalı olacaktır. İş ve günlük yaşamda sorumluluklarınızı ihmal etmemekte fayda var. Göz önünde olmak, yeteneklerinizi sergilemek için iyi bir fırsat sunuyor. Unutmayın, yaratıcılığınızı ve cesaretinizi bir araya getirerek harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

YENGEÇ BURCU YORUMU

Duyguların bugün oldukça derin her zamankinden daha yoğun hissedebilirsin. İçsel huzuru bulmak için kendine alan tanıman gerekecek. Sevdiklerinle olan bağlarını güçlendirmek, onlarla yapacağın samimi sohbetler, seni daha iyi bir ruh haline sokabilir. Geçmişe dair düşünceler aklını meşgul edebilir; bazı anıları yeniden gözden geçirmek, duygusal yüklerinden arınmana yardımcı olabilir. Maddi konularda dikkatli olmalısın; harcamalarını kontrol altında tutmak, ileride sana fayda sağlayabilir. Yaratıcılığını ifade etmek için müzik, resim veya yazma gibi aktivitelerle uğraşman seni besleyebilir. İçsel derinliklerine inmek, kendine karşı nazik olmak bu süreçte seni rahatlatacak. Unutma, dengeyi sağlamak her zaman önemlidir.

ASLAN BURCU YORUMU

Bugün enerjin yüksek, etrafındaki insanlarla olan etkileşimlerin olumlu ve canlandırıcı olabilir. Kendini ifade etme biçimin, karizmatik ve ikna edici bir şekilde öne çıkıyor. Sanatsal yönlerin, projelerde küçük dokunuşlarla büyük değişimler yaratmana olanak tanıyor. İçinde bulunduğun sosyal ortamlarda dikkatleri üzerine çekebilir, liderlik özelliklerinle ön plana çıkabilirsin. Ancak başkalarını dinlemek ve empati kurmak da önemli. Geçmişte yaşanan bazı konular gün yüzüne çıkabilir; onları yapıcı bir bakış açısıyla ele alman, gelişim fırsatları sunacaktır. İçsel huzurunu bulmak için biraz zamana ve doğaya ihtiyaç duyabilirsin. Unutma, kendi olmanın en güzel yolu, başkalarının fikirlerine de değer vermekten geçiyor.

BAŞAK BURCU YORUMU

Günlük yaşamında detaylara verdiğin önem, mükemmel sonuçlar elde etmeni sağlayacak. Disiplinli yaklaşımın her alanda fark yaratmana olanak tanıyor. Sağlığınla ilgili konulara dikkat etmen, kendini daha enerjik hissetmene yardımcı olabilir. İş yerinde, ekip ruhunu ön planda tutman, projelerdeki başarını artıracaktır. Kendi ihtiyaçlarına öncelik vermek, içsel huzurun için faydalı olabilir. Yakın ilişkilerde ise empati yeteneğin, bu dönemde daha da değerli hale geliyor. Duygusal bağları güçlendirmek için zaman ayırmak, senin için kazançlı çıkmanı sağlayacak. Unutma, bazen mükemmeliyet arayışın, anı yaşamanı engelleyebilir; dengeyi bulmak önemli.

TERAZİ BURCU YORUMU

Bugün, ilişkilerinize ve sosyal etkileşimlerinize odaklanma zamanı. Karşılaştığınız insanlarla kurduğunuz bağlarınız derinleşebilir. Duygusal denge arayışınız, başkalarıyla olan bağlantılarınızı güçlendirecek ve daha anlayışlı olmanızı sağlayacak. Özellikle sevdiğiniz insanlar ile aranızdaki iletişim önem kazanıyor. Herhangi bir yanlış anlamayı gidermek için iletişim kurmaktan çekinmemelisiniz. Küçük bir çatışma veya anlaşmazlık, samimi bir diyalogla kolayca çözülebilir. İçsel huzurunuzu sağlamak adına, kendi duygularınızı da gözden geçirmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca sanatsal yönünüzün açığa çıkmasına olanak tanıyacak fırsatlar bulabilirsiniz; belki bir sergi ziyaretine ya da yaratıcı bir projeye yönelmek isteyebilirsiniz. Kendi içsel güzelliğinizi ve estetik algınızı ifade etmek bugün keyifli olabilir. Arkadaşlarınızla geçireceğiniz zaman, ruh halinizi olumlu yönde etkileyecektir. Tüm bu etkileşimler, gününüzün renklenmesini sağlayacak ve içsel dünyanıza uyum katacaktır.

AKREP BURCU YORUMU

Duygusal derinliklerin ve sezgilerin güçlü bir biçimde ortaya çıkacağı bir dönemdesin. İçsel dünyana dönmek ve hislerini anlamak için mükemmel bir zaman. Geçmişte yaşadığın deneyimlerinle yüzleşmek, seni yeni bir anlayışa yönlendirebilir. Kendi içsel gücünün farkına vararak, başkaları üzerinde olumlu bir etki yaratma potansiyelin yüksek. Bugün, ilişkilerinde güven duygusu ön planda olacak. İş veya arkadaşlık ortamında yaşadığın gerilimi çözmek için şeffaf ve cesur bir iletişim kurabilirsin. Duygusal bağlarını derinleştirme fırsatı bulabilirsin; açık kalplilik, bu bağları güçlendirecektir. Maddi konularda dikkatli olman gereken bir süreçtesin. Plan yaparken ve harcamalarını yönetirken temkinli davran. Büyük harcamalardan kaçınmak, ilerideki hedeflerin için önemli bir adım olabilir. Sağlığın da bugün biraz öne çıkabilir. Dinlenmek, bedenine zaman ayırmak ve ruhsal beslenmeye yönelmek, senin için ferahlatıcı olacaktır. Kendi içsel huzurunu bulmaya yönelik adımlar atabilirsin. Unutma, içindeki potansiyeli keşfetmek her zaman yeni kapılar açacaktır.

YAY BURCU YORUMU

Maceraya doymak bilmeyen bir ruh hâline sahipsin; içindeki keşif arzusu, yeni deneyimlere yönelmeni sağlıyor. Bugün, daha önce düşünmediğin bir konuda cesur adımlar atabilirsin. Sosyal ortamlardaki etkileşimlerin, heyecan verici fırsatlar doğurabilir. Yeni insanlarla tanışma isteğin artarken, bu ilişkilerden ilham alabileceğin durumlar oluşabilir. İçsel özgürlüğünü hissetmek, seni daha yaratıcı ve dinamik bir ruh hâline sokacak. Gelecek ile ilgili hayallerini gerçeğe dönüştürmek için neden bekleyesin? Yıldızlar, cesaret ve özgüvenle dolu adımlar atmanı destekliyor. Bugün için akışta kal ve yüreğinin sesine kulak ver; yeni ufuklar seni bekliyor.

OĞLAK BURCU YORUMU

Bugün, hayatının farklı alanlarında disiplin ve azimle ilerlemek için mükemmel bir zaman. Hedeflerine olan bağlılığın artarken, kararlılığın etrafındaki insanlara da ilham verecek. İş yerinde beklenmedik fırsatlar karşına çıkabilir; bunları değerlendirirken pratik zekanı kullanman faydalı olacak. İletişimlerde dikkatli olmalısın, zira bazı diyaloglar yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Kendine zaman ayırmayı unutmamalısın; içsel huzurunu sağlamak için doğa yürüyüşü gibi basit aktiviteler bile faydalı olabilir. Özel ilişkilerinde güven ve sadakat duygusunu ön plana çıkarmak, bağlarını güçlendirecek. Bugün, kendine duyduğun güvenin artması, yeni başlangıçlar için cesaret verebilir. Unutma, sabrın ve çalışkanlığın her zaman karşılık bulur.

KOVA BURCU YORUMU

Bugün, zihin açıcı ve yenilikçi düşünceler ön planda. İçsel yaratım gücün artış gösterirken, alışılmışın dışına çıkmanın tam zamanı. Sosyal çevrendeki insanlarla güçlü bağlar kurabilir ve ilham verici fikir alışverişleri yapabilirsin. Geniş bir perspektiften bakarak, sorunlarına farklı çözümler bulabilirsin. Hislerin ve sezgilerinle kendini daha iyi ifade edeceğin bir dönemdesin. Duygusal bağların güçlenebileceği gibi, yeni arkadaşlıklar da geliştirebilirsin. Kendine güvenerek yola çıkarsan, seni bekleyen fırsatlar var. Ancak, başkalarına karşı duyarlılığı artırmak ve empati göstermek önemli olacak. Bugün, içsel özgürlüğüne ve bireyselliğine odaklanmak, seni daha da güçlü kılacak.

BALIK BURCU YORUMU

Duygusal derinlikler içinde kaybolacak, sezgilerinle güçlü bağlantılar kuracaksın. İçsel huzuru ararken, ruhsal anlamda beslenmeye ihtiyacın var. Yaratıcılığın zirveye çıkacak; sanatsal projeler veya yeni hobiler keşfetmek için harika bir zaman dilimi. İnsanlarla olan ilişkilerinde empati yeteneğin sayesinde derin bağlar kurabilirsin. Ancak, aynı zamanda sınır koymayı unutmaman gerektiğini hissetmelisin; başkalarının beklentilerine çok fazla kapılmamalısın. İçsel sesini dinleyerek karar alırsan, yolunda daha sağlam adımlar atacaksın. Hayal gücünle beraber yaratıcılığını kullanmak için uygun fırsatlar seni bekliyor. Kalbini açık tut ve sezgilerini takip et; hayatında güzel sürprizlerle karşılaşabilirsin.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM