İBB Şehir Tiyatroları

İBB Şehir Tiyatroları

 “Gözlerimi Kaparım Vazifemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Haldun Taner’in hikayesiyle öne çıkan “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyununu Bursa seyircisiyle buluşturuyor.

Yelda Baskın’ın yönettiği “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”, 26, 27, 28 Mart 2026 tarihlerinde 20.30’da Bursa Nazım Hikmet Kültür Evi’nde sahneleniyor.

Oyunda, kurallara gözü kapalı uyanların uğradığı hüsran ile sistemin açıklarını kötüye kullananların yükselişi arasındaki tezat, eşsiz bir mizah anlayışıyla harmanlanıyor.

Haldun Taner’in keskin kalemiyle şekillenen oyun, Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e uzanan süreçte Türkiye’nin geçirdiği toplumsal ve politik değişimleri sahneye taşıyor.

Dekorundan müziğine, oyunculuklarından rejisine kadar sezonun iddialı yapımlarından biri olan oyun, Bursa seyircisine keyifli bir akşam vadediyor.

İstanbul’un her noktasına oyunlarını götürmeyi hedefleyen İBB Şehir Tiyatroları, klasik ve çağdaş oyunlarını İstanbul’un birçok ilçesinin yanı sıra farklı illerde de  seyirciyle buluşturmaya devam edecek.

GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM (13+ Yaş)

Epik tiyatronun büyük ustası Haldun Taner, bu kült eserinde 31 Mart Vakası’ndan 71 Muhtırası’na kadar bireysel ve toplumsal anlamda yaşanan dönüşümlerin yanı sıra hiç değişmeyen şeylerin taşlamasını yapıyor. Oyunda yoksul bir aileden gelen, hayatı sorgulamadan yaşayan “dürüst” Vicdani ile varlıklı bir ailede doğan, servetine servet katarak yükselebilmek için her yolu mubah gören Efruz isimli iki zıt karakterin hayat hikâyesi aktarılıyor. Hiciv, mizah ve yer yer hazin hikâyelerle ilerleyen oyun, sınıfsal farklılıkların birey ve sosyal yaşam üzerindeki etkileri, insan tabiatı, vatan sevgisi, iyilik-kötülük gibi konulara dair sorular sorduruyor. Vicdani kendi gibi olanlara şöyle sesleniyor: “Ey benim kardeşlerim/ İbret olsun hayatım/ Açın ne olur gözünüzü,/ Sakın siz de benim gibi/ Safçasına/ Plak olmayın”

Oyunda Alp Tuğhan Taş, Aybar Taştekin, Cafer Alpsolay, Can AlibeyoğluDoğan Şirin, Emrecan Karakurum, Özgür Atkın, Özgür Dağ, Seda ÇavdarYiğit Ali Uslu rol alıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Hayal gücün bugün doruk noktalarına ulaşacak. Yaratıcı projeler üzerinde çalışmak ya da sanatsal bir faaliyet içine girmek için mükemmel bir zaman. Duygusal derinliklerin, başkalarıyla arandaki bağları kuvvetlendirebilir; bir dostun ya da sevdiğin, içindekileri paylaşman için seni cesaretlendirecek. Fakat dikkatli ol; duyguların, bazen seni yanıltabilir. Özellikle karmaşık ilişkilere daha dikkatli yaklaşman gerekiyor. Kendini ifade etmekte zorlanabilirsin, bu yüzden içsel sesine kulak vermek önemli. Sakin kalmaya çalış ve anın tadını çıkar. İçsel huzurun ve sükûnetin, çevrendeki karmaşadan uzaklaşmanı sağlayacak. Farklı perspektifler kazanmak için dışarı çıkabilir, yeni insanlarla tanışabilirsin. Bu da seni heyecanlandıracak yeni bir yol açabilir. Unutma, sezgilerin bugün senin en büyük rehberin olacak.

YAZARLAR / Tümü
HEP

HEP

Nisan 15, 2026, Yorum yok HEP
ender birgül: bu sayı satılık mı
2025-12-23 17:44:45