Piyanist Birsen Ulucan

Piyanist Birsen Ulucan

Beethoven yılının son çevrimiçi konserleri

Piyanist Birsen Ulucan L.v. Beethoven’in 3’üncü Senfonisi “Eroica” nın ve 14 Aralık’ta Can Okan Beethoven’un 6’ncı Senfonisi “Pastoral”in Franz Liszt solo piyano için transkripsiyonunu önceki akşam Cemal Reşit Rey’de (CRR) seslendirdiler.

Beethoven yılının son çevrimiçi konserleri

Sahnede kayda alınan bu iki konser önceki kayıtlar gibi 1’er hafta boyunca CRR YouTube kanalından aşağıdaki linke girilerek izlenebilecek.

https://www.youtube.com/channel/UCcB4Qim__HcOKEvmQawHLGQ/featured CRR aralık ayı Beethoven konserleri 21 Aralık’ta “Yedili Op. 20”nin seslendirileceği oda müziğiyle devam edecek. CRR Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur konserler öncesinde piyanistlerle yaptığı söyleşilerde her ikisi de büyük piyano virtüozü ve büyük besteci olan Beethoven ve Liszt arasındaki benzerliğe dikkat çekti.

Neden uyarlama değil transkripsiyon olduğunun üzerinde durdu. Can Okan, “Liszt transkripsiyonlarında orkestra notasında yani partisyonda ne varsa eksiksiz şekilde piyanoya aktarıyor. Piyano tek başına bir orkestraya dönüşüyor” diyerek bu eseri çalmanın üst düzey bir teknik gerektirdiğini vurguladı. Piyanistler, Liszt’in özellikle senfonileri yazıldıklarından itibaren çalınan, müziğinin özü devrimci olan Beethoven’a hayran olduğunu vurguladı. Ulucan, “Eğer dünyada yüz akı kişilik varsa. Beethoven benim için öyle bir kişidir” diyerek Liszt’in bu bakımdan da bir yakınlığı olduğunu söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Bugün duygusal derinliklerin giderek daha belirgin olacak. İçsel huzur arayışında, ruhsal bir yolculuğa çıkabilirsin. Duygusal bağlar, sevgi ve fedakarlık üzerinde yoğunlaşmak, başkalarıyla kurduğun ilişkileri güçlendirecek. İletişiminde daha açık ve samimi olmayı deneyimle. İçindeki yaratıcı potansiyeli ortaya çıkaracak aktiviteler seni besleyecek. Sanat veya yazı ile ilgilenmek, ruhunu canlandırabilir. Aynı zamanda, sezgilerin bugün oldukça güçlü. Başkalarının duygularını anlamak konusunda da oldukça yetenekli olabilirsin. Kendini ifade etme biçiminde bir revizyon yapma ihtiyacı hissedebilirsin, bu da sana özgüven kazandırır. Unutma, kendi sınırlarını çizmek ve gerektiğinde kendine alan tanımak, iç dünyanı korumak adına önemli olacak. Kendine karşı nazik ol ve hissettiklerine kulak ver.

YAZARLAR / Tümü
HEP

HEP

Nisan 15, 2026, Yorum yok HEP
ender birgül: bu sayı satılık mı
2025-12-23 17:44:45