

Sahnede kayda alınan bu iki konser önceki kayıtlar gibi 1’er hafta boyunca CRR YouTube kanalından aşağıdaki linke girilerek izlenebilecek.
https://www.youtube.com/channel/UCcB4Qim__HcOKEvmQawHLGQ/featured CRR aralık ayı Beethoven konserleri 21 Aralık’ta “Yedili Op. 20”nin seslendirileceği oda müziğiyle devam edecek. CRR Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur konserler öncesinde piyanistlerle yaptığı söyleşilerde her ikisi de büyük piyano virtüozü ve büyük besteci olan Beethoven ve Liszt arasındaki benzerliğe dikkat çekti.
Neden uyarlama değil transkripsiyon olduğunun üzerinde durdu. Can Okan, “Liszt transkripsiyonlarında orkestra notasında yani partisyonda ne varsa eksiksiz şekilde piyanoya aktarıyor. Piyano tek başına bir orkestraya dönüşüyor” diyerek bu eseri çalmanın üst düzey bir teknik gerektirdiğini vurguladı. Piyanistler, Liszt’in özellikle senfonileri yazıldıklarından itibaren çalınan, müziğinin özü devrimci olan Beethoven’a hayran olduğunu vurguladı. Ulucan, “Eğer dünyada yüz akı kişilik varsa. Beethoven benim için öyle bir kişidir” diyerek Liszt’in bu bakımdan da bir yakınlığı olduğunu söyledi.
Bugün sezgilerin oldukça yoğun, iç dünyana odaklanmak isteyebilirsin. Duygusal derinliklere dalarak, bazı geçmiş meselelerle yüzleşmek, ruhsal bir arınma sağlayabilir. Empati yeteneğin herkese karşı güçlü olacak; bu nedenle başkalarının duygusal durumlarına duyarlılık göstermekten çekinme. Yaratıcılığın da artış gösterebilir, bu yüzden sanatsal projelere yönelmek için harika bir zaman. Ancak, biraz sınır koymaya ihtiyaç duyabilirsin; kendini fazlasıyla başkalarının ihtiyaçlarına adamak, enerjinin tükenmesine neden olabilir. Bu dönemde kendine zaman ayırmak, meditasyon veya doğa yürüyüşleri yapmak ruhunu canlandırabilir. İçsel sesine güvenerek adım atmak, sana yeni fırsatlar sunabilir.