Yıllardan Yıllara Geçen O Ses: “Jeyan Mahfi Ayral Tözüm”

Yıllardan Yıllara Geçen O Ses: “Jeyan Mahfi Ayral Tözüm”

Dergimiz yazarı Pınar Çekirge’nin, bir yıl önce bugün aramızdan ayrılan Jeyan Mahfi Ayral Tözüm için  kaleme aldığı yazıyı okurlarımızla paylaşıyoruz:

Gözleri sanki bir ışıltı yağmuruydu konuşurken. Bakışları kadife gibi yumuşak, sevgi dolu!

Hatırlıyorum; sedef tozuna bulanmışçasına parlak ve durgun bir gün sonuydu.

O ses, tül mavisi bir ışık düşüverdi ayna kırıklarına. Beni çevreleyen bu halenin dışına çıkmak istemiyordum.

Birden yağmur ıslağına benzer bir ürperti geçti içimden. Uçsuz bucaksız melodramlardan, geceye taşan, geceyi saran yeislere doğru sürüklendiğimi ayrımsadım.

O ses etkileyici, neşeli, yumuşak, cilveli, dişi, kızgın, iyi kalpli. O ses, Jeyan Mahfi Ayral Tözüm^ün  alıp götüren, içe işleyen sesi.

Duvarlarda senelere meydan okuyan fotoğraflar.

Filiz Akın, Belgin Doruk, Hülya Koçyiğit, Esen Püsküllü, Semra Sar, Emel Sayın, Neşe Kataböcek, Mine Mutlu, Necla Nazır’ı biraz da onun sesiyle tanıyıp sevmedik mi?

Işıksız, loş stüdyolarda geçen çok uzun çalışma saatleri. Her oyuncuyu bambaşka ve ona yakışan bir renk ve üslupla seslendirmişti yıllar yılı.

Neriman Köksal dışında, Türk sinemasının hemen tüm kadın yıldızlarına sesimi verdim. Zor ve nankör bir iştir dublaj, haklısınız efendim. ‘Hülya ne güzel gülüyor’ derdi izleyici. Jenerikte adımız bile geçmez, sesimiz perdedeki oyuncuya mal edilirdi hemen.”

Adalet Cimcoz’un başına gelmiş sanırım benzeri olaylar. Altmışların sonunda ismini vermeden bir reklam programı yapmış radyoda. Birkaç gün geçmiş, geçmemiş,“Türkan Hanım” diye başlayan mektuplar gelmeye başlamış kendisine. İşin ilginç yanı, Cimcoz’un kimliğini açıklaması da inandırmamış dinleyenleri. Türkan da, Türkan.

“Özellikle adınızı saklıyorsunuz, siz Türkan Şoray’sınız!” diye yazmaya devam etmişler.

Hele bir dönem Reşit Gürzap’ın sesini duyanlar “Ayhan Işık gelmiş!” diye etrafını sararlarmış. Toron Karacaoğlu’nun Cüneyt Arkın adıyla anılmasına ne demeli ?

“Hep böyle olmuştur, bilir misiniz? Sesimiz ile filmin başrol oyuncusu özdeşleştirilir adeta. Dile kolay yirmi sene konuştum Hülya’yı. Emel Sayın’ı da. Sanırım Nevzat Pesen’in bir filmiydi. Fatma Girik ödül kazanmıştı. Pesen ile bir karşılaşmamızda, hiç unutmam şöyle demiştim ‘Film oynarken bir an düğmeyi çevirin ses gitsin, bakalım aynı tesiri sağlayacak mı? Bu nedenle, kazanılan o Altın Portakal’ın yarısı da benimdir. Bana aittir.’ Bir an yüzüme bakıp ‘Yaa öyle, haklısınız galiba’ dediğini hatırlıyorum Nevzat Pesen’in.”

“Yoo, hayır seçim yapma imkânımız yoktu. Yani sadece filanca oyuncuyu seslendiririm, diğerini seslendirmem dememişimdir.”

Bugün Sermet Erkin’in bir paylaşımı dikkatimi çekti. Şöyle diyordu Erkin:

“Tiyatromuzun şüphesiz en büyük isimlerinden Jeyan Mahfi Tözüm’ün tiyatro sahnesine ayak basışının üstünden tam 80 yıl geçmiş, bu yıl 83.yılına girmiş. Bu denli uzun bir sanat yaşamı dünyada bile nadir görülürken, sanat hayatı boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları dışında başka hiç bir toplulukta oynamamış olan bu kıymetli sanatçının bu önemli ayrıcalığının kısa zamanda ele alınıp …”

Birden yirmi iki sene önce Jeyan Mahfi Ayral Tözüm ile gerçekleştirdiğim röportajı hatırladım.

Pınar Çekirge: Bildiğim kadarıyla önceleri bazı oyuncular filmlerini kendileri seslendirmek istemişlerse de sonuç pek başarılı olmamış. Ve bu iş tiyatro kökenli dublaj sanatçılarına bırakılmış. Yani yıldız oyuncular kamera karşısında, dublaj sanatçısıysa mikrofon karşısında oynamışlar hep. İnanıyorum ki filmi asıl yaşar kılan sizlerin sesleri, tonlamaları olmuş en çok…

Jeyan Mahfi Ayral TözümTamamen öyle, diyebilirim. Karanlık, havasız, daracık dublaj odalarında, dublaj rejisöründen, ses mühendisine, efektçisine kadar biz bir avuç sanatçının ortak çabasıyla hayat bulurdu o filmler.

Pınar Çekirge: “Ağlayan Melek” filminde hem Oya Peri hem Türkan Hanım’ı siz seslendirmiştiniz. Üstelik her ikisinin karşılıklı konuşma sahneleri de pek fazladır, diye hatırlıyorum.

Jeyan Mahfi Ayral Tözüm: Evet, Sacide Keskin dublaj yönetmenimizdi o sıra. Tijen Par Oya’yı seslendirecek. Rum şivesiyle konuşması gerekiyor. Olmadı bir türlü. Tijen yapamayacağını söyleyince, Sacide Hanım bana dönerek ‘Haydi, Jeyan’cığım iş başa düştü’ dedi. Ve hem Türkan’ı ve Rum şivesiyle de Tasula’yı canlandıran, Oya Peri’yi konuştum.

Pınar Çekirge: “Beklenen Şarkı”da Zeki Müren kendi sesini kullanmakta ısrar edince derler ki, Cahide Sonku özellikle tökezlesin, yüzüne gözüne bulaştırsın diye en zor sahneden başlamasını istemiş. Doğru mu?

Jeyan Mahfi Ayral Tözüm: Aynen öyle. Stüdyoya girdik. Dediğiniz gibi, hayli güç bir bölümü çekip eline tutuşturdular Zeki’nin. Bir solukta okudu. Sonuç mükemmeldi.

Pınar Çekirge: Peki “Beklenen Şarkı”ya dönsek biraz.

Jeyan Mahfi Ayral TözümCahide Hanım bir gün, ‘Zeki ile filme başlıyoruz. Kızı sen oynar mısın?” diye sordu. Kabul ettim. ‘Beklenen Şarkı’, Zeki’nin ilk, benim son filmim oldu, dediğim gibi, daha önce de film çalışmaları yapmıştım. “Allah’ın Cenneti”, “Gençlik Günahı”, “Efsuncu Baba”, “Seven Ne Yapmaz?” gibi. Evet, sinemaya devam edebilirdim, teklifler geliyordu birbiri peşi sıra ancak bir yanda tiyatro, ayrıca evlenmek üzereydim. Dahası, İstanbul dışı çekimlere bu yüzden gitmem imkânsızdı.

Pınar Çekirge: Film büyük ilgi görmüş, değil mi?

Jeyan Mahfi Ayral TözümDoğru, ‘Beklenen Şarkı’ gerçek anlamda bir hadise olmuştu. Hani, kapılar, çerçeveler kırıldı denir ya. Lale Sineması’nın izdihamdan kapıları parçalanmıştı. Gişe rekorları altüst olmuş, film haftalarca gösterimde kalmıştı.

Pınar Çekirge: Gerçekte o filmi Sonku’nun yönetmediği de söylenir zaman zaman.

Jeyan Mahfi Ayral TözümŞöyle cevaplayayım sizi, Orhan Arıburnu, Sami Ayanoğlu ve Cahide Hanım bu filmi kısım kısım yönetmişlerdi.

Gözleri bir ışıltı sağanağıydı konuşurken füsunlu ses, albümler dolusu fotoğraf, oyunlardan, filmlerden fotoğraflar. Şehir Tiyatrosu yılları. Arkası yarınlar, radyo tiyatroları. Sepya rengi bir tülün gölgelediği, yıldız tozanlarına bulanmış hatıralar.

Jeyan Mahfi Ayral Tözüm anlatıyordu. Gözleri dedim ya, bir ışıltı sağanağıydı. Tarif edilemez bir güzellikti bu.

Parisli Kız’ın ilk perdesinde Fransızca, ikinci perdesinde Türkçe, son perdesinde İngilizce konuşarak çıkmıştım seyirci karşısına. Her rolü severek canlandırdım, diyebilirim. Zaten sevmesen, benimsemesen o karakteri yaşar kılmazsın ki. ‘Eski Şarkı’da küçük bir roldü belki ama oynadığım genç kız rolünü unutamadım hiç.”

“Sahi, ‘Kral Lear’ da Cordelya’yı oynamak isterdim, olmadı.”

“Üç yıl kadar radyoda reklam spikerliği de yapmıştım.”

Pınar Çekirge: Tiyatroyu 1984 yılında “Elif Ana” ile noktaladınız.

Jeyan Mahfi Ayral TözümTam kırk dört sene tiyatro yaptım ben. Muhsin Bey babama ‘Küçük bir kıza ihtiyacımız var’ demiş. Babam elimden tutup götürmüştü beni. Beş yaşındaydım “Peer Gynt” ile sahneye ilk adım attığımda. Sonrasında; “Pamuk Prenses”, “Çizmeli Kedi’’ , “Çalıkuşu’’, “Annemi Hatırlıyorum’’, “Yerma”, “Gecikenler”, “Ölü Kentin Nabzı’’, “Kökler’’, “Ana’’, “Sacide”, “Vahşi Kız” , “Tehlikeli Dönemeç ’’, “Çıplakları Giydirmek’’, “Halanın Mirası”, ” Besleme “,  “Kadınlar” , “Deli Dolu” gibi oyunlarda rol aldım.

Dublajı sorarsanız on yaşında “Mutlu Günler” adlı bir filmin seslendirmesiyle başladım bu işe…”

Türkiye tiyatrosunun en büyük aktrislerinden bir olarak yıllar boyu önemli piyeslerde rol almış, ayakta saygıyla alkışlanmıştı Jeyan Mahfi Ayral. Sonra küsmüştü sanki. Kırılmıştı. Kuliste eski saygı, nezaketin azalması üzmüştü onu. Bir şeyler hızla değişiyordu sanki. Romantizm, güzel duygular, hürmet rafa kaldırılmıştı.

“Bir bakıyorsunuz, genç arkadaşlar sahne gerisinde sere serpe oturmuşlar, istiflerini bile bozmuyorlar bir büyükleri girdiğinde odaya. Sahnedesiniz bir an kulisten gelen sigara dumanlarına takılıyor gözünüz. Ya da oyun esnasında perde arkasında dolaşıp duran insanların ayak sesleri. Olmaz böyle şey takdir edersiniz, olmamalı. Yıllar yılı seslendirme yaptım ben, bir gün olsun ne provaya ne oyuna geç kaldım. Şimdi böyle mi, çekimim var, dublajım var diye ön şartlarla geliyorlar, tiyatroya ihanet bu. Eğer, bir oyunun provaları içindeysem, dublaj tekliflerini geri çevirirdim.”

“Sesim en çok Belgin, Hülya, Filiz’e uyardı, yani, öyle düşünüyorum. Sahi Hülya’yı farklı, Fatma’yı farklı konuştuğumu söyleyenler olurdu.”

“Şimdi hatırladım, “Besleme”yi oynuyoruz. Rol gereği kızıp Nilgün Özhan’ının (Nilgün Kasapbaşoğlu) saç örgüsünü kesiyorum. Ön sıralardan “Allah cezanı versin inşallah” diye bir ses yükseldi. O an, anladım ki rolümü başarıyla canlandırmışım.”

“TV dizilerinde rol aldım dediğiniz gibi. “ Bizim Aile ’’, ardından “ Şehnaz Tango ’’, “ Gurbetçiler ”…

Akşam iniyordu usulca. Günün minesi soldu solacak. Fotoğraflar uçuşuyordu. Alkışlarla dolu yıllar. Plaketler.

Birazdan alacakaranlık. Birazdan gece. Birazdan yalnızlık ve hüzün çığlığı anılar.

“Bakın ne anlatacağım size, çok acıdır bu olay ve ne yazık ki yaşanmıştır. Gerçektir. 1975 yılında Muhsin Ertuğrul, Vasfi Rıza, Bedia Muvahhit, babam Necdet Mahfi Ayral, Mehdi Yeşildeniz, Şaziye Moral, Celal Balkır, İbrahim Delideniz, Şehir Tiyatroları’ndan emekliye ayrılmışlardı. Ancak o tarihe kadar Şehir Tiyatrosu sanatçıları işçi statüsünde görüldüklerinden ve beden işçisi değil, fikir işçisi olarak tanımlandıklarından kıdem tazminatına hak kazanamadı hiçbiri…”

Beyaz perdede, sahnede sesiyle, üstün oyun gücüyle aşkları var kılmış, onlara yön çizip anlam yüklemiş, ağlatmış, güldürmüştü bizleri. Ödenemez gönül borçlarımız vardı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm’e. Televizyon kanallarında gösterilen eski Türk filmlerinde hep o ses, onun sesi.

Yıldızlı bir yaz gecesi, içli bir keman nağmesi… Ve o kendiliğinden yankılı pürüzsüz ses. O kusursuz Türkçe.

Televole hayatların inişli çıkışlı temposunda adlarının önüne “sanatçı” sözcüğünü teyellemekte sakınca görmeyen, göremeyen yapay, sığ, çokça şizoid ve defolu “popüler ikon”lardan biri değildi O. Gerçek bir aktris. Gerçek bir dublaj sanatçısı… Ve isminin anlamı gibi “kükreyen” bir güzellik ve anılarımıza sızmış bir simgedir Jeyan Mahfi Ayral Tözüm

Tiyatronun kuma yazılmış bir yazı olmadığını anlıyorum artık. Jeyan Mahfi Ayral Tözüm bize yansıttığı onca güzellik, yaşadığımız sürece hep bizimle kalmayacak mı?

“Sana gelen yollarda daima beni bekle

Benden evvel başkası seni görmesin.”

Ve puslu akşam alacasında bir adam, eski bir şarkıda yitirdiği filmi bulmuştu, bulmuştu evet. Sonu ne olursa olsun yürüdü o filme doğru.

Jeyan Mahfi Ayral, Bedia Muvahhit, Cahide Sonku, Zeki Müren, Abdurrahman Palay, Melahat İçli’ye doğru yürüdü. Yüzünden heyecan kıpırtıları. Gecenin yeşillerine doğru sürükleniyor, o şarkının peşinden gidiyordu. Bu onun en güzel yolculuğuydu.

“Gözlerinin içine başka hayal girmesin

Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin…’’

 

O ses.

Gizli gücüyle çarpan, akıntısına çeken o ses. Jeyan Mahfi Ayral Tözüm‘ün sesi. Yıllardan yıllara geçen, o taptaze, o yüreklerimize işleyen ses.

Yıl 1931. “Peer Gynet”. Jeyan Mahfi Ayral Tözüm henüz üç yaşındaydı. İçindeki sanat kıvılcımını o küçücük yaşında üfleyip kora ve uçsuz bucaksız bir yangına dönüştürmeyi bilmişti.

Yıl 2023. Jeyan Mahfi Ayral Tözüm… Anısına saygıyla…

PINAR ÇEKİRGE

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Bugün, içsel enerjin yüksek ve çevrendekilere liderlik etme isteği içerisinde olabilirsin. Eğlenceli faaliyetlere katılmak ve yeni insanlarla tanışmak için mükemmel bir zaman. Cesaretin, seni zorlandığın durumların üstesinden gelmekte güçlendirecek. Ancak, düşünmeden hareket etmemeye dikkat et, aceleci kararlar alabilir ve sonradan pişman olabilirsin. İlişkilerinde açık ve dürüst olman, başkalarıyla olan bağlarını güçlendirecek. Hayatındaki değişimlere karşı açık ol. Taze bir bakış açısı, yeni fırsatların kapısını aralayabilir. Enerjini doğru yönlendirmek, gününü daha verimli geçirmeni sağlayacak. Kendinle barışık ol ve iç sesini dinle!

BOĞA BURCU YORUMU

Bugün kendinizi oldukça kararlı ve güçlü hissedeceksiniz. İçsel huzurunuz, çevrenizdekilere de yansıyacak. Maddi konularda beklenmedik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz; akıllıca değerlendirmek önemli. İlişkilerde ise sıcak ve samimi bir iletişim kurma isteği ön plana çıkacak. Sevdiğiniz insanlarla vakit geçirebilir, kalp bağlarını daha da derinleştirebilirsiniz. Kendinize odaklanmak, ruhsal anlamda güçlenmenizi sağlayacak. Sanat ya da yaratıcılıkla ilgili bir aktivite, sizde yeni kapılar açabilir. Duygusal derinliklere inme isteğiniz, bazı görünmez engellerle karşılaşmanıza neden olabilir; bu nedenle iç sesinizi dinlemekte fayda var. Kendinize güvenin ve akışa bırakın.

İKİZLER BURCU YORUMU

sık sık fikir değiştirme eğiliminde olabilirsin. Bu, bazı insanlarla anlaşmazlıklara yol açabilir. Hislerini ifade ederken daha dikkatli ve ölçülü olman, iletişimdeki dengenin korunmasına yardımcı olur. Aşk hayatında sürprizler kapıda; belirsizliklerin üstesinden gelmek için açık sözlü olman faydalı olabilir. Kendini ifade etmekten çekinme, bu sayede duygusal bağları güçlendirebilirsin. Genel olarak, yaratıcılığını ortaya koymak için mükemmel bir dönemdesin, bu fırsatı değerlendirmek için papatya tarlasında koşuyor gibi hisset.

YENGEÇ BURCU YORUMU

Duygusal derinlikler, bugünlerde içsel bir yolculuğa çıkmanıza olanak tanıyor. Sevdiklerinizle olan bağlarınızı güçlendirmek, ruhsal tatmin sağlayacak. Anlık duygusal dalgalanmalar yaşayabilirsiniz; bu, geçmiş anılarınızı yüzeye çıkarabilir. Kendinize nazik davranmayı unutmayın. Evle ilgili konular, belki küçük bir yeniden düzenleme veya bakım, bugünkü enerjinizle uyumlu. Daha önce ertelediğiniz projelere yönelmek, yaratıcılığınızı harekete geçirebilir. Başkalarının ihtiyaçlarına duyarlılığınız, sizi doğal bir destek noktası haline getirecek. Unutmayın, duygusal dengenizi korumak, başkalarına sunacağınız yardımların kalitesini artırır. İçsel sesinize kulak vermek, bugünün en büyük öğretisi olabilir.

ASLAN BURCU YORUMU

Bugün enerjinin zirveye ulaştığı bir gün. Kendini daha yaratıcı ve heyecanlı hissediyorsun. İçinde fırtınalar kopan bir tutku var, bu da seni cesur adımlar atmaya itebilir. Sözlerin ve fikirlerin başkaları üzerinde etkili olabilir; bu yüzden düşüncelerini açıkça ifade etmekten çekinme. Sosyal hayatında ilgi odağı olabileceğin durumlar ortaya çıkacak. Yakın arkadaşlarınla yapacağın sohbetler, seni derinlemesine düşündürebilir. Beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsin, bu da seni daha da heyecanlandıracak. Fakat dikkat et, aşırı kendine güven kalabalığın içinde kaybolmana neden olabilir. İçsel sesine kulak ver; kendi sınırlarını aşmakla birlikte, başkalarının duygularına da saygı göster. Bugün tüm renklerin bir araya geldiği bir tablo gibi; yüreğinle hissederek bu tabloyu yaratabilirsin. Unutma, senin cesaretin ve kararlılığın, başarılarının temel taşı olacak.

BAŞAK BURCU YORUMU

Detaylara verdiğin önemi göz önünde bulundurursak, bu gün hassasiyetin biraz artabilir. Karşılaştığın durumları incelemek ve analiz etmek için harika bir zihin açıklığına sahip olabilirsin. Ancak, mükemmeliyetçi yapın seni bazı gereksiz kaygılara sürükleyebilir. İş yerinde veya günlük yaşamda bir şeyleri düzeltme isteğin, etrafındaki insanların duygularını göz ardı etme riskini doğurabilir. Uzun zamandır üzerinde düşündüğün projelerde yapıcı adımlar atma fırsatın doğabilir. Kendine karşı nazik olmayı unutma, bu günde içsel huzurunu sağlamak için biraz durup nefes almak faydalı olabilir. Sosyal ilişkilerinde samimiyete önem ver, bir arkadaşınla veya sevdiğin birisiyle derin bir sohbet, bağlılığınızı artırabilir. Unutma, içsel dengeni bulmak, çevrendeki karmaşayı daha iyi yönetmene yardımcı olacaktır.

TERAZİ BURCU YORUMU

Bugün sosyal ilişkilerin ve iletişim becerilerinin ön planda olduğu bir gün. Çevrendeki insanlarla kuracağın diyaloglar, sana yeni fırsatlar ve projeler sunabilir. Duygusal denge arayışında, kendini ifade etme yollarını keşfetmekte fayda var. Özellikle sanatsal veya estetik konulara yönelmek, içsel huzurunu artırabilir. Ancak, başkalarının düşüncelerine fazla odaklanma riski taşıyabilirsin; kendi isteklerini de göz önünde bulundurmalısın. Kendini rahat hissettiğin ortamlara yönelmek, ruh halini olumlu yönde etkileyecek. Kendi sınırlarını korumayı unutmadan, sevgi ve anlayış dolu bir gün geçirebilirsin.

AKREP BURCU YORUMU

Sırların derinliğine inmeyi seven bir ruh halindesin. Duygusal yoğunluk, seni bazı kararlara yönlendirebilir. Bugün içsel hislerinle hareket etmen, daha fazla netlik sağlayacak. Kendini yeniden keşfetme fırsatların var; unutulmuş tutkuların, hayallerin ve isteklerin için zaman ayırabilirsin. İletişim kurarken sezgilerine güven, başkalarının niyetlerini anlamakta özel bir yeteneğin var. Duygusal bağların güçlenebilir, samimi paylaşımlar yapma ihtiyacı hissedebilirsin. Ancak, geçmişle yüzleşmekten çekinmemelisin; bu, sana büyük bir liberasyon getirebilir. Basit durumların karmaşık hale gelmesine izin verme; olayları olduğu gibi kabul etmek, seni daha huzurlu kılabilir. Bugün, içsel gücünü artıracak anlar yaşamak mümkündür. Sosyal ilişkilerde dikkatli ol; gizli kalmış hislerin dile gelebilir, bu da seni yeni bağlantılara sürükleyebilir. Hakkında düşündüğün değişim ve dönüşüm yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsin.

YAY BURCU YORUMU

Yeni başlangıçlara ve maceralara açık bir ruh hali içindesin. İçsel özgürlüğün ve keşfetme arzun seni heyecan verici fırsatlara yönlendirebilir. Yakın çevrenden bazı kişilere ilham katabilir, anlayış ve destek sunarak onların da kendi potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olabilirsin. Sosyal ilişkilerdeki sıcaklığın, seni çekici kılacak ve insanları etrafında toplamana yardımcı olacaktır. Duygusal derinliklere inmeye hazır olabilirsin, bu da bazen beklenmedik yüzleşmelere neden olabilir. Ancak, bu durumlarla başa çıkma yeteneğin, ruhsal ve zihinsel olarak senden bekleneni aşma şansı sunar. Kendini ifade etmeye yönelik fırsatları kaçırmamalısın; yazılı ya da sanatsal projelere yönelerek içsel sesini daha güçlü bir şekilde duyurabilirsin. Sınırlarını zorlamaktan çekinme, bu süreç sana büyüme ve gelişme şansı sağlayacak.

OĞLAK BURCU YORUMU

Kararlılığın ve disiplini, seni hedeflerine bir adım daha yaklaştıracak. Bugün, sorumluluklarını yerine getirirken içsel bir tatmin duygusu bulacaksın. İş ortamında, otorite figürleriyle olan ilişkilerin özel bir önem taşıyacak; saygı ve güven, işbirliğinizi güçlendirecek. İş projelerine olan yaklaşımında yenilikçi fikirlerinle fark yaratabilirsin. Kişisel yaşamında yakın ilişkilerde ise, samimi iletişimler kurmak sana iyi gelecek. Sevgi dolu anların yanı sıra, geçmişle olan hesaplaşmalarını yapma fırsatın olacak; bu, sana ruhsal bir hafiflik getirecek. Duygusal zekânı kullanarak çatışmalardan kaçınabilir, daha derin bir anlayış geliştirebilirsin. Sağlığına dikkat et, bedenine gereken özeni göster. Günün sonunda, huzurlu bir ruh hali seni bekliyor.

KOVA BURCU YORUMU

Bugün, içindeki yenilik ve özgürlük arzusunun daha da belirginleşeceği bir gün. Sanat ve yaratıcılık alanında yeni fikirler aklını meşgul edebilir. Farklı düşünme yeteneğinle çevrendekileri etkilemek için harika bir zaman. Sosyal çevrende güçlü bağlantılar kurma fırsatı var; insanlarla derin ve anlamlı sohbetler yapabilirsin. Toplumsal konulardaki duyarlılığın ön plana çıkıyor, bu sebeple adalet ve eşitlik için bir şeyler yapmak isteyebilirsin. Kendini ifade etme şeklin, başkalarına ilham verebilir. Yine de, kişisel alanına saygı duyan insanlarla zaman geçirmek, içsel huzurunu artırman için önemli olacak. Belki biraz yalnız kalmak, düşüncelerini toparlaman için gerekli olabilir. Kendi değerlerine sadık kalmayı unutma; bu dönemde içsel rehberliğine güvenmek, seni doğru yöne yönlendirecek.

BALIK BURCU YORUMU

Duygusal derinliğin ve sezgisel yeteneklerinin ön planda olacağı bir gün. İçsel hislerin, çevrendeki olaylara karşı daha duyarlı olmanı sağlayacak. Etrafındaki insanlarla kuracağın bağlantılarda merhametin ve empatin çok önemli bir rol oynayacak. Sanatsal ve yaratıcı yönlerin, ilham verici projelere yönelmeni teşvik ederken, ruhsal olarak da kendini yenileyebilirsin. Ancak, sınırlarını korumayı unutma; başkalarının duygularına fazla kaptırmak, kendi duygusal dengenini sarsabilir. Yeni bağlantılara açılmak, sosyal çevreni genişletmek için güzel fırsatlar bulacaksın. Kendini ifade etmekte zorlanıyorsan, sakin bir ortamda yalnız kalmak, düşüncelerini netleştirmene yardımcı olabilir. Kendi ihtiyaçlarını anlamak ve onlara saygı göstermek, bu geçiş döneminde önemli. Unutma, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için doğru zaman ve ortamı bulmak da önemli bir adımdır.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM