Çocuklar Karikatürlü Ev’de mizahla tanışıyor

Çocuklar Karikatürlü Ev’de mizahla tanışıyor

Karaburun Belediyesi tarafından 6-12 yaş arası çocukların mizahla tanışarak, sosyal ve duygusal zekâlarının gelişimlerine katkı sağlaması için hizmet veren Karikatürlü Ev, pandemi nedeniyle bir yıl ara verdiği çalışmalarına yeniden başladı.

2008 yılında Türkiye’de bir ilke imza atılarak kurulan ve kuruluşuna ünlü Karikatürist Kamil Masaracı’nın öncülük ettiği Karikatürlü Ev’deki bu yıl gerçekleşen atölye çalışmaları, Eğitmen Ali Karayel tarafından pandemi koşullarına uygun olarak beşer kişilik gruplar halinde yapılıyor.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yaz aylarında ücretsiz olarak hizmet veren Karikatürlü Ev’in çocuklara hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı sunmayı amaçladığını söyledi.

TEMELİNDE ELEŞTİREL BAKIŞ VAR

Karikatürün temelde eleştirel bir sanat olduğunu, çoğu zaman sayfalar dolusu anlatıma eşdeğer olabildiğini belirten Erdoğan, çocukların küçük yaşlarda mizahın anlatım gücüyle tanışmasını önemsediklerini söyledi.

Karaburun ilçe merkezindeki Karikatürlü Ev’de düzenlenen atölye çalışmaları Salı, Perşembe ve Cuma günleri 11.00-12.00 ve 13.00-14.00 saatlerinde gerçekleşecek.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için; temel çizim, karikatür çizimi ve serbest çalışmalardan oluşan atölye çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, 0545 548 49 42 numaralı telefonla iletişime geçebiliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Duygusal derinliklerin seni sarıp sarmalayacağı bir gün seni bekliyor. İçsel sesine kulak ver ve sezgilerini takip et. Hayal gücünün sınırlarını zorlamak, yaratıcılığını besleyecek. Diğer insanlarla olan ilişkilerinde empatin yükselebilir, bu da seni daha anlayışlı kılacak. Ani duygusal dalgalanmalara karşı hazırlıklı ol, sabırlı kalmak önemli. Kendi içsel huzurun için meditasyon veya doğa yürüyüşleri yapmak faydalı olabilir. Kalbinin sesini dinleyerek, kendine bir süre ayırmayı ihmal etme. Mükemmel olanı aramak yerine, olduğun gibi kabul edebilirsin. Sosyal çevrende seni destekleyecek insanlarla bir araya gelmek, ruhunun köklenmesine yardımcı olacak.

YAZARLAR / Tümü
Güven Bayar: Merhaba, Telefon rehberi duruyor mu?
2024-12-12 01:46:05