“Cahide, Sizin İsminiz”

“Cahide, Sizin İsminiz”

Pınar Çekirge, aramızdan ayrılışının 44. yılında Cahide Sonku’yu yazdı…

“Görevliler geliyor, mühür açılıyor, eşyalar sayılacak, zabıt tutulacak. Gördükleri manzara karşısında dehşete düşüyorlar. Ölmeden bir gün  öncesine kadar Alyon Çıkmazı’na gelip giden Cahide’den kalanlar, bir kaç sandalye, bir piknik tüpü, bir masa, delinmiş bir yatak, bir karyola, şişeler… Etraf pislik içinde. Gene öbeklerin üzerine örtülmüş gazeteler. Bir köşede nemli bir mukavva kutusu… İçinde yüzlerce mektup. Kim bilir kimlerin yazdığı, içinde ne sırlar taşıyan mektuplar.Çuvala doldurup, çöpe atıyorlar.Zapta geçecek, kayda değer bi şeycikler yok!” (1)

Yavuz Pak arayıp, “Cahide Sonku’nun 40.ölüm yıldönümü” için yazı istediğinde ilk aklıma gelen; Tarık Dusun K., Tuna Serim, Tülay Bilginer, Haldun Dormen, Eşref Kolçak, Hulusi Kentmen, Gülsün Siren, Atilla Dorsay, Haldun Taner, Nezihe Araz, Eyüphan Erkul, Gökhan Erarslan, Agah Özgüç, Gülriz Sururi, Vedat Demirci, Füsun Erbulak’dan okuyup, dinlediğim Cahide Sonku oldu. Ve Mehmet Teoman‘ın “O Bir Efsane” müzikali için yazdığı şarkı sözleri.

1919’da Yemen’de dünyaya gelen Cahide Serap‘tan mı, başlamalıydım söze? 1932’de Şehir Tiyatrosu’na adım atışından, bir anda Muhsin Ertuğrul‘un dikkatini çeken Cahide Sonku’dan mı yoksa ?

Tamam, Yedi Köyün Zeynebi, Söz Bir Allah Bir, Bataklı Damın Kızı Aysel, Şehvet Kurbanı, Vatan ve Namık Kemal, Senede Bir Gün, Beklenen Şarkı, El Kızı, Çalıkuşu, Mıstık filmlerinden mi?

Hayır, Cahide Artamel, Cahide Sonku Doruk’dan… Sonku Film’den. Tabii, Cahitler Tiyatrosu’ndan. Taşra Kızı oyunuyla yeniden dönüşü mesela… Döneminin tek ve en büyük yıldız oyuncusu olarak, kitleleri etkileyişi.

Hırçın, narsist, kırıcı, kural tanımaz Cahide. Sevenlerinin gözünde İlahe mertebesine erişmiş Cahide.

Caddebostan Plajı’nda o küçük tahta kabine… Rüzgar denizden esip savuruyor. Hava buz gibi soğuk.

Haldun Dormen’in önerdiği Şairin Mektupları oyunundaki Juliana rolünü küçümseyerek, reddeden ve bu kararıyla, farkında olmadan Nisa Serezli’nin parlayışına neden olan Büyük Cahide…

Zeki Müren‘e rol gereği imzalattığı boş kağıttan mı, hayır vazgeçtim çoktan.

Faili meçhul o depo yangını.

Mavi ispirto. Ucuz Şarap. Bakırköy Akıl Hastahanesi….

Sinema Yazarları Derneği’nin ödülünü bir meyhanede kabul edişi örneğin.

“Yanında parası yoktu. Önündeki bira ile idare etmeye çalışıyordu. Yüzü çok çökmüştü. Çok kirliydi. Üzerinde yalnızca bir hırka vardı. İçine hiçbir şey giymemişti. Boynuna, teni görünmesin diye bir eşarp bağlamıştı. Ayaklarında çorap yoktu. Düz bir mokasen giymişti. Pardösüsü idrar lekelerinden hare hareydi.” (2)

Hüzün ummanları içindeydi. Yitik ruhlar, peşini bırakmayan hayaletler ve gözlerinde hep o derin hayal kırıklıkları.

Füsun Erbulak anlatmıştı :

“Dormen Tiyatrosu kulisinde oturuyordum.Arka kapı çalındı, açtım. Uzun etekli, uzun siyah şallı, saçları ıslanmış, darmadağınık bir kadın duruyordu karşımda. ‘Altan’ı ya da Haldun Bey’i görmek istiyorum’ dedi. Kapıyı kendime doğru çekip, ‘Sahnedeler şimdi’ dedim. ‘Sen kimsin?’ diye sordu. ‘Altan Erbulak’ın eşiyim’ dedim. ‘Ben de Cahide Sonku’yum’. Çok kötü oldum o an. Elim ayağım dolaştı. ‘Buyrun, ablacığım. Çok özür dilerim tanıyamadım ‘Çınar ağacı gibi duruyordu, kapının önünde. Belki de salkım söğüt gibi. ‘Burada beklerim. İnsan gibi davranmak için, beni tanıman mı gerekirdi?’ dedi. Acısı unutulmaz bir andı. Yağmura rağmen içeri girmeyi reddetti. Çay getirdim. Sürüngen misali yere yapışmıştım adeta. Görmüyordu beni Cahide Hanım. Yok sayıyordu. Meyhane borcunu ödemek için para istedi. Altan daha fazlasını vermeye yeltendiğinde ‘Yanlış anladın. Oysa komikler hiç yanlış anlamamalı. İane istemiyorum. Yeniden içebilmek için, borcum kadarına ihtiyacım var o kadar’ dedi. Ayrılırken ziyaretine gelme talebimi de haddim olmadığı gerekçesiyle, geri çevirdi. ‘Bombok bir otelde kalıyorum, dilencilerin suratına kapı kapatanlar sevmez böyle mekanları…”

Doruktan boşluğa düşüp çakılmak mıydı bu? Yoksa en dibin ve en yükseğin aynı olduğunun kanıtı mı? Alkol hayatta kalma biçimi miydi sahiden? Bu soruların yanıtı yok. Belli ki kendini deşiyor, kendiyle yüzleşiyordu. Bir damla gözyaşında saklı kalmış vahalar kimin umurundaydı ki? O gelmiş geçmiş en büyük yıldızlardan biriydi. Adına piyesler, kitaplar yazılan…

“Cahide ile Cahit Irgat, Anadolu turnesinde. Çarşamba’da, kasabanın lokantasına oturmuş, içiyorlar. Esraftan biri, masalarına yaklaşıyor. Cahide’nin karşısına dikilip, ‘Hadi bakalım güzelim, kalk bize bir türkü söyle de, dinleyip, neşemizi bulalım… Eğlendir bizi biraz’ diyor. Cahide’ye söylenir mi hiç böyle şey? O fisto dudaklar, tükürür gibi konuşuyor gene. ‘Biz burada misafiriz beyefendi. Siz kendi hanımlarınıza emredin de, onlar bize şarkı söylesinler, bizi eğlendirsinler’ deyiveriyor. Ah, demez olaydı. Adam, ‘Sen ha… Benim karıma ha… Laf atarsın ha… Kaltak!’ diyerek, üstüne yürüyüveriyor. Cahide, ‘Şrakkkkk’ diye yanağında, ölümün tokadının sesini duyuyor.” (3)

Kimileri efsane olarak tanımlamış, kimileri yerden yere vurmuştu Cahide Sonku’yu. Tıpkı Akakiy Akakiyeviç gibi, yalnızlıktan ölmüş olmalıydı. Çünkü ‘yalnızlık, soğuktan daha soğuk‘ tu hep. Ölümün öldüremediği insanlardandı Cahide Sonku. Kaç kuşağı derin duyarlıklarla bilemişti. Eski, geçmiş, yok edilmiş bir zamandan, uçsuz bucaksız melodramlardan çıkıp gelmişti. İç sarsıntılarını matemlerine teyellemişti nicedir. Yüreğiyle dış dünya uyuşmamıştı hiç. Oldum olası uyuşmamıştı.

Çevresi renkli ampullerle donanmış aynadaki beyaz buğu dağılmak üzereydi.

“Tanıyorum sizi ben

Biliyorum siz teksiniz

Gerçekler taklit edilmez

Gerçekler asla ölmez

Cahide, sizin isminiz

Efsane oldunuz siz…

Ölümsüz gerçek aktris…” (4)

Gözlerine doluşan yaşları yukarıya bakarak bastırmaya çalıştı bir an.

Mucize, Othello, Vanya Dayı, Faust, Hamlet, Cyrano de Bergerac, Öküzler, Yavru Kartal, Icak, Ruy Blas, Kış Masalı  bütün o oyunları düşündü.

Alkışlar.

Dayatılan, kuralları önceden saptanmış hayatlarıydı isyanı. Bir gün poyraz, bir gün karayel, bir gün lodos, bir başka gün kasırgaydı Cahide Sonku. Zıtların, zigzagların birlikteliğini yaşamıştı hep.

Denize düşen günışığı… Kendini dölleyip duran acılar, hüzünler. Palamarını koparıp, demiri sürükleyerek yürümüştü loş, izbe, alkol kokan meyhanelere.

“İşte, bir sahne

Bu bir yaşam ya da ölüm

Ya da bir oyun belki de

Kimbilir ?

İşte, bir sahne

Cahide bir aşk masalı

Cahide bir senaryo

Cahide sahne

Bu bir efsane…

Bu bir tragedya Cahide…

Tiyatora Cahide “ (5)

Kalın perdeler arasından süzülen ışık duvarlarda gölgeler oluşturmuştu. Durdu, içini çekti.

Fonda hep o hisarbuselik şarkı.

“Bir düş gibi… Her şey bir düş gibi. Annem, babam, ablam, yine beraber olsak keşke… Babam bizi hiç terk etmese… Yapayalnız kalmasak, çaresiz… Adım, Cahide… Kafa kâğıdımda Cahide Serap yazsa da, bana hep Mücahit derlerdi aile içinde. Mücahit, yani savaşan… Savaştım, yenik düştüm ama bu savaştan. Artık korkular yok. Gözyaşları yok. Hiçbir çığlık geri getiremeyecek mutlu olduğumuz o anları. Yalnız bir kadın bekleyecek burada, tek başına. Bu son oyun. Bu son perde… Vazgeçtim oynamaktan. Hâlbuki yaşamak istiyorum… Anılarda yaşamak, alkışlarda yaşamak… Anılarım, hepsi kalsın burada. Saçılsın sağa sola, size beni anımsatsınlar. Beni unutmazsınız, değil mi? Evet, alkışlarınızı duyar gibiyim yine… Pişman mıyım? Hayır, hiçbir şeyden pişman değilim! Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez.” (6)

Birden Cahide Hanım’ı görür gibi oldum. Tıpkı bir gölge gibi, usulca yaklaştı. Düş yorgunuydu, fark ettim. Gözlerinde hüzün çalan bir tebessüm vardı. İkimiz de biliyorduk: Geriye sarmak, sıfıra dönmek imkansızdı. Şimdi, şu an, hemen, daha yarın bile olmadan konuşmak, anlatmak istiyordu :

“Tiyatroların kapısı her zaman açıktır oysa.. Her insana açıktır. Tiyatroda söz konusu olan yalnız insandır. İnsan… Tiyatro bir duruşma, bir yargılama yeri değildir. Tiyatro yargılamaz, sergiler. Tiyatro bir aynadır, insanın yüzüne tutulur. Ve ayna, meşhur meseldir bilirsiniz:Ayna yalan söylemez. Tiyatro yargılamaz ama sizler, beni yargıladınız, hala yargılıyorsunuz Daha da yargılayacaksınız, Oysa ben..içimi, bir eldiveni tersine çevirir gibi döktüm önünüze. Hiç yalan söylemeden.

Hüküm sizin.

Ben her şeyi dolu dolu yaşamasını sevdim. Böyle yaşadım.

Günahları da sevapları da…

Ama inanın, hiç bir şey, benim içimdeki ve ne olduğunu tam bilemediğim o tertemizlik, o yücelik pınarını kurutamadı.

Sayın yargıçlar:

İnanın, utanarak söylüyorum. Ben bir anıtım. Tecavüze uğramış, ama ayakta kalabilmiş. Anıtsal bir kadınım ben. Bütün kadınların çilesini ve kefaretini sırtında taşıyan. Belki..İbsen’in Per Günt’indeki bir düğmeyim. Değerli bir altından, ama bozuk dökülmüş. Ne olursam… Sonuçta, ben bir olayım. Bir olay! Beni bu halimle siz imal ettiniz. Siz yaptınız. Şimdi, korkmadan, suçlamadan ve utanmadan seyredin beni. Benim yaptığım/gibi; yüzüme kapanan o kutsal tiyatro kapısının önünde… Ve sevgili seyirciler, o kapıyı kimsenin yüzüne kapamayın Çünkü siz, seyircisiniz. Siz ne yargıçsınız, ne de sorgu meleği. Seyircisiniz siz…. Seyirci.” (7)

Cahide Sonku, kırk dört yıl önce, 18 Mart 1981’de aranızdan ayrıldı.

Yıldızlar yağmur olup üstüne yağsın…

PINAR ÇEKİRGE

 

Kaynakça:

(1,2,3 ) Tülay Bilginer, Alınyazısı Değil Kadın Yazısı, Yapa yayınları, İstanbul,1989

(4,5) Cahide,  O Bir Efsane müzikalinden şarkı sözü, M.Teoman. Beste C.Taşkan

(6) Bir Düş Gibi, Cahide, Gökhan Erarslan

(7) Nezihe Araz ” Cahide “

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Enerjin yüksek, bu nedenle hedeflerine ulaşma konusunda büyük bir motivasyon hissediyorsun. Bugün yeni projelere başlamak için uygun bir zaman. Cesaretin ve kararlılığın, işbirlikleri ve anlaşmalar yapmana yardımcı olabilir. Sosyal çevrenden gelecek destekler, seni daha da ileri taşıyacak. İçsel hislerin güçlü, hislerine güvenerek önemli kararlar alabilirsin. Ancak, aceleci davranmamaya dikkat et. Duygusal ilişkilerde açık iletişim, yanlış anlamaları önleyecek. Sağlıkla ilgili küçük detaylara dikkat etmen gerekebilir; bu konuda kendine gerektiği gibi özen göstermelisin. Unutma, attığın her adım seni hedeflerine bir adım daha yaklaştıracak.

BOĞA BURCU YORUMU

Duygusal açıdan zengin bir gün. İçsel huzur arayışında, özellikle de sevgi ilişkilerinde derinleşmek isteyebilirsin. Geçmişle yüzleşme, eski anıları canlandırma zamanı. Maddi konularda dikkatli olman, ani harcamalardan kaçınman gerek. Çalışma alanında sabırlı ve kararlı davranışların takdir edilecek. Fiziksel sağlığa özen göstermek, ruh halini positif etkileyecek. Sosyal ilişkilerde kalabalıkların dışında kalmak, yalnızlık hissini pekiştirebilir ama bu durum, kendini keşfetmenin bir yolu. Doğada zaman geçirmek, doğanın huzur verici etkisi seni yeniden canlandıracak.

İKİZLER BURCU YORUMU

Sosyal bağların güçleneceği bir gün. İletişim becerilerin ön planda olacak ve kalabalıklarda parlamak isteyeceksin. Fikirlerini paylaşmak, tartışmalara katılmak ve yeni insanlarla tanışmak için ideal bir zaman. Eğitim ve bilgi paylaşımı konusunda hevesle ilerleyeceksin. Beğendiğin bir projeye destek bulabilirsin, bu da sana ilham verecek. Ancak zihnin o kadar hızlı çalışıyor ki, bazı detayları atlamamaya dikkat et. İkili ilişkilerde ise daha fazla duygu derinliği arayışında olabilirsin. Sevdiğinle yapacağınız keyifli bir sohbet, aranızdaki bağı kuvvetlendirecek. Samimi ve içten bir iletişim, günün daha verimli geçmesini sağlayacak. Kendine güven, çevrendeki insanlar senin bu enerjini hissedecek.

YENGEÇ BURCU YORUMU

Duygusal dalgalanmaların ortaya çıkabileceği bir gün. Kalbinle aklın arasında gidip gelebilir, bu da kararlarını etkileyebilir. Ailevi konulara dair önemli konuşmalar yapma ihtiyacı hissedebilirsin; içten bir samimiyetle, hislerini paylaştığında olumlu sonuçlar alabilirsin. Kendine dönmek, duygusal ihtiyaçlarını keşfetmek için zaman ayırmalısın. İçsel huzurun ve dengeyi bulman, yapacı iletişimlerle pekişebilir. Gizli kalmış hislerini serbest bırakmanın zamanı geldi; yeni başlangıçların tohumlarını ekmeye hazır ol. Yardımlaşma ve destek arayışı, seni birbirine kenetlenecek bağlarla buluşturacak. Unutma, kalbinin sesini dinlemek, seni özgürleştirecek.

ASLAN BURCU YORUMU

Yaratıcılığının zirve yapacağı bir gün. Özellikle sanatsal ve eğlenceli etkinlikler için mükemmel bir zaman dilimi. Kendini ifade etme arzun yükselebilir; bu, hem sosyal ilişkilerini güçlendirecek hem de içsel huzurunu artıracaktır. İnsanların dikkatini üstünde toplamak için harika fırsatlar yakalayabilirsin. Bu dönemde liderlik vasıflarını ön plana çıkararak, çevrendekilere ilham verme potansiyelin yüksek. Ancak, kibir ve benmerkezcilik gibi olumsuz özelliklere dikkat etmen faydalı. Cömertliğin ve başkalarına yardım etme isteğin, insanlarla olan bağlarını kuvvetlendirecek. İçsel enerji seviyen yüksek ve bu enerji, mücadele ettiğin konularda ilerleme kaydetmeni sağlayabilir. Kendine olan güvenin, zorlukların üstesinden gelmende seni destekleyecek. İş veya proje gibi konularda kendine duyduğun inanç, başarıyı beraberinde getirebilir. Ancak, duygusal ilişkilerde dikkatli olmalısın; kişisel alanına saygı gösterilmesi gerektiğini unutma. Akşam saatleri, sevgi dolu anılar biriktirmek için harika bir zaman. Eğlenceli aktiviteler ve sevdiklerinle yapacağın paylaşımlar, günün sonunda keyfine keyif katacak.

BAŞAK BURCU YORUMU

Detaylara olan düşkünlüğün ön planda. Gün içinde küçük aksaklıklar canını sıkabilir, bu nedenle sabırlı olmalısın. İş yerinde veya günlük rutininde planlarını gözden geçirmen faydalı olabilir; belki de bazı şeyleri yeniden organize etmelisin. İletişim becerilerin artmış durumda, bu sayede çevrendeki insanlarla daha sağlıklı ve verimli diyaloglar kurabilirsin. Kendi iç huzurunu korumak için meditasyon veya doğa yürüyüşleri yapmayı düşünebilirsin. Sağlığını ihmal etme, düzenli beslenmek ve hareket etmek sana iyi gelecek. İçsel bir dönüşüm için hazır ol, ruhsal olarak kendini geliştireceğin bir dönemdesin. Kendi değerlerine sahip çıkmayı unutma, bu senin için çok önemli. Özellikle eğitim veya kişisel gelişimle ilgili konular dikkatini çekebilir.

TERAZİ BURCU YORUMU

İlişkilerde denge arayışın bu dönemde daha da belirginleşecek. Sosyal çevrendeki insanlarla olan etkileşimlerin seni mutlu edecek. Yeni bağlantılar kurma fırsatları karşına çıkabilir, bu da seni heyecanlandıracak. Estetik ve güzellik odaklı projeler için ilham bulabilirsin. Ancak, kararlarını verirken başkalarının görüşlerine dikkat etmeli ve kendine de zaman ayırmalısın. Bugün kendini ifade etme yolların genişleyecek, ancak içsel huzurunu yakalama konusunda biraz daha dikkatli olmalısın. Duygusal dengeyi sağlamak, ilişkilerinde daha fazla uyum bulmanı sağlayacak. Unutma, senin için önemli olan dengeyi sağlarken, başkalarının ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmak.

AKREP BURCU YORUMU

Bugün duygusal derinliklerinle yüzleşeceğin bir dönemdesin. İçsel sürükleyici hallerin, zihnindeki sorularla birleşerek seni daha yoğun düşünmeye itecek. Belki de geçmişten gelen bazı hatıralar, duygusal yükler olarak yeniden yüzeye çıkacak. Bu, kendini tanıman ve geçmişteki deneyimlerinle barışman adına mükemmel bir fırsat sunuyor. İlişkilerinde samimiyet arayışın artarken, karşındaki kişiye karşı duyduğun derin hisler seni harekete geçirebilir. Ancak, bu derin hisleri ifade etmekte zorlanabileceksin. İçsel bir çatışma hissi yaşayabilirsin; hissettiklerinin ağırlığını birinin anlaması zor olabilir. Kendi duygusal ihtiyaçlarını ön plana çıkarırken, başkalarının sınırlamalarını da göz önünde bulundurmalısın.Kendini yeniden değerlendireceğin bir süreçtesin; içsel dönüşümün kapılarını aralayıp, geçmişten gelen kalıpları sorgulayabilirsin. Kendine karşı şefkatli olmayı unutmamalısın. Bu dönem için meditasyon veya ruhsal pratikler yapmak, içsel huzurunu bulmana yardımcı olabilir. Kendini yeniden yaratma potansiyeline sahipsin, bu fırsatı değerlendirmekse senin elinde!

YAY BURCU YORUMU

Macera ve keşif arzusunun oldukça yoğun olduğu bir dönemdesin. Yeniliklere açık olmalı ve alışılmışın dışına çıkarak yeni deneyimler yaşamaya çalışmalısın. Öğrenmeye olan dik duruşun, çevrendekilere ilham vererek etki bırakmana olanak tanıyacak. Arkadaşlarınla olan ilişkilerde dikkatli olman gereken anlar söz konusu; empati ve anlayışı elden bırakmamalısın. İçsel huzurunu korumak için kişisel alanına özen göstermelisin; bu durum, zihnindeki karmaşayı gidermene yardımcı olacak. Uzun vadeli hedeflerin için sağlam bir strateji oluşturma zamanı; hayallerinin peşinden koşarken, gerçekçi olmayı ihmal etme. Sosyal çevrenden alacağın destekler, seni motive edecek ve yönlendirecektir. Hayatındaki pozitif enerjiyi artırmak için doğayla iç içe olabileceğin faaliyetlere yönelmek, ruhsal dinginliğini güçlendirecek.

OĞLAK BURCU YORUMU

Bugün, disiplin ve kararlılığını bir adım öteye taşıman gereken bir gün. Sorumluluklarından kaçmamalı, onların seni daha da güçlendireceğini anlamalısın. İş hayatında yaptığın planların meyvelerini görmeye başlayabilirsin; bu durum motivasyonunu artıracak. Ancak, iş yükünün fazlalığı seni bunaltabilir. Bu yüzden, küçük molalar vermek ve zihnini dinlendirmek önemli. Arkadaşlarınla olan ilişkilerde samimiyet ve anlayış ön planda; onlarla geçireceğin zaman, ruhunu besleyecek. Aşk hayatında ise geçmişle yüzleşmek, geleceğin için olumlu bir zemin hazırlayabilir. İç sesine güvenmek, doğru kararları almanda seni yönlendirecek. Kendi hayallerin için daha cesur adımlar atmaya hazır ol. Bugün, her şey senin elinde!

KOVA BURCU YORUMU

Farklı düşünme yeteneğin bugün öne çıkacak. Her zamanki yenilikçi bakış açınla sıradan olaylara farklı bir açıdan yaklaşarak başkalarının dikkatini çekebilirsin. Sosyal çevrende yapacağın yeni bağlantılar, ilham verici fikirlerin paylaşılmasına vesile olacak. Kendini ifade etme şeklin, insanları etkileyebilme gücünle birleşince, beklenmedik fırsatlarla karşılaşabilirsin.Duyguların ve mantığın arasında bir denge kurman gereken anlar yaşanabilir. İçsel huzurunu koruyabilmek adına, kendine zaman ayırmayı unutma. İş veya kişisel projelerdeki ilerlemenin, öz disiplin ve kararlılıkla bağlantılı olduğunu göreceksin. Çevrendekilere esneklik gösterirken, kendi sınırlarını da belirlemen önemli. Yaratıcılığının yüksek olduğu bu dönem, sanatsal veya entelektüel uğraşlara yönelmek için harika bir fırsat. Hayal gücünün sınırlarını zorlayarak, kişisel projelerinde yeni bir soluk kazanabilirsin. Kendine güveni elden bırakmadan, yenilikleri kucaklamaya hazır ol. Günün sonunda, gerçekleşen küçük mucizelerle dolu bir gün geçireceksin.

BALIK BURCU YORUMU

Duygusal derinliklerin keşfi için harika bir gün. İçsel dünyana yönelip sanatsal yeteneklerini sergileyebilirsin. İlham verici düşünceler aklında dolaşırken, hayallerin gerçeğe dönüşme potansiyeline sahip. Sosyal çevrende bazı sürpriz gelişmeler olabilir; dostlukların güçleniyor. Sezgi yeteneğin bu dönemde belirgin bir şekilde artıyor, bu da sana önemli kararlar alma konusunda avantaj sağlayacak. Maddi konularda daha dikkatli olman gerekebilir, bütçeni gözden geçirerek gereksiz harcamaları azaltmanda fayda var. Sağlık konularında ise ruhsal dengeye özen göstermelisin, meditasyon veya doğa yürüyüşleri sana iyi gelecektir. İçindeki yaratıcılığı besleyecek aktivitelerle gününü renklendir.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM