
Pandemi sürecinde müzisyenlerin yaşadığı sıkıntılara odaklanan “Türkiye’de Müzisyen Olmak / ben insan değil miyim?” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayımlandı.
Alper Erdinç, Mert Gider ve Gizem Ertürk tarafından hazırlanan altı bölümlük mini belgesel serisinin üçüncü bölümü Sonki3dört adlı YouTube kanalında yayımlandı.
Usta sanatçılardan genç müzisyenlere, enstrümanistlerden menajerlere sektörün farklı dallarından kişilerin sorunlarının mercek altına alındığı serinin yeni bölümünde, müziğin dinleyicideki karşılığı sorgulanırken, “Sizce hayatınızda müzik olmasa nasıl olurdu?” sorusuna cevap aranıyor.
Bu bölümde Kurtalan Ekspres’in bas gitaristi Ahmet Güvenç, genç müzisyenlere öğüt verirken, bir yandan da ölümünün 22. yılında Barış Manço’yu anıyor. Belgesele Güvenç’in yanı sıra Cahit Berkay, Harun Tekin, Derya Köroğlu, Taner Öngür ve Melek Mosso’nun da aralarında olduğu birçok sanatçı konuk oluyor.
Bugün duygusal derinliklerin giderek daha belirgin olacak. İçsel huzur arayışında, ruhsal bir yolculuğa çıkabilirsin. Duygusal bağlar, sevgi ve fedakarlık üzerinde yoğunlaşmak, başkalarıyla kurduğun ilişkileri güçlendirecek. İletişiminde daha açık ve samimi olmayı deneyimle. İçindeki yaratıcı potansiyeli ortaya çıkaracak aktiviteler seni besleyecek. Sanat veya yazı ile ilgilenmek, ruhunu canlandırabilir. Aynı zamanda, sezgilerin bugün oldukça güçlü. Başkalarının duygularını anlamak konusunda da oldukça yetenekli olabilirsin. Kendini ifade etme biçiminde bir revizyon yapma ihtiyacı hissedebilirsin, bu da sana özgüven kazandırır. Unutma, kendi sınırlarını çizmek ve gerektiğinde kendine alan tanımak, iç dünyanı korumak adına önemli olacak. Kendine karşı nazik ol ve hissettiklerine kulak ver.