Amin Maalouf Fransız Akademisi’nde

Amin Maalouf Fransız Akademisi’nde

Institut français Türkiye’nin düzenlediği Edebiyat Salonu çevrim içi etkinliğine bu ay eserleri yaklaşık 50 dile çevirilen ünlü yazar Amin Maalouf katılıyor. Etkinlik 28 Nisan tarihinde saat 19.00’da Zoom platformunda gerçekleşecek.

Amin Maalouf Fransız Akademisi'nde

Yiğit Bener’in sunumuyla gerçekleşecek olan Edebiyat Salonu’nda Amin Maalouf’a, eserlerini Türkçe’ye kazandıran çevirmen ve yazar Ali Berktay da eşlik edecek.

Fransız Akademisi‘nin 2011’den beri üyesi olan Fransız-Lübnanlı romancı ve gazeteci Amin Maalouf, 1993 yılında aldığı Goncourt ödülü de dahil olmak üzere birçok ödülle taçlandırıldı.

Eserleri Türkiye’de giderek artan sayıda sadık bir okur kitlesi tarafından takip edilen Maalouf, son romanı Empedokles’in Dostları ve denemesi  Uygarlıkların Batışı ile halihazırda büyük bir başarı kazanmış durumda. Bu iki eser çerçevesinde ve merkezinde birden fazla kimlikle bağlantılı çatışmaların yer alacağı bu fikir tartışmasını her zaman olduğu gibi yazar Yiğit Bener sunacak.

Amin Maalouf 1949’da Lübnan’da doğdu. Ekonomi ve toplumbilim okuduktan sonra gazeteciliğe başladı; 1976’dan beri Paris’te yaşıyor. Çeşitli yayın organlarında yöneticilik ve köşe yazarlığı yapmış olan Maalouf, bugün vaktinin çoğunu kitap yazmaya ayırmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Duygusal derinliklerinle yüzleşme zamanı. İçsel dünyanı daha iyi anlaman için bir süre yalnız kalmayı tercih edebilirsin. Hayal gücün bugün seni yaratıcı projelere yönlendirebilir. Sanatla ilgilenmek, ruh halini pozitif yönde etkileyecektir. Ayrıca, sezgilerin oldukça güçlü ve doğru yönlendirmeler yapıyor. Zihnindeki karmaşayı bir kenara bırakarak, duygusal açıdan denge bulman gerektiğini hissedebilirsin. Ayrıca, etrafındaki insanlarla olan ilişkilerini gözden geçirmek için ideal bir dönemdesin; samimiyet arayışın gündemde. Kendine karşı nazik olmayı unutma, ruhsal beslenmeye ihtiyaç duyuyorsun. Yıldızların, kalbinin derinliklerine inmeni ve gerçek hislerini keşfetmeni destekliyor.

YAZARLAR / Tümü

Nisan 2, 2026, Yorum yok
NANAY

NANAY

Nisan 2, 2026, Yorum yok NANAY
ender birgül: bu sayı satılık mı
2025-12-23 17:44:45