


Türk sineması yeni bir yıldız kazanıyor. 12 yaşındaki oyuncu Yağız Emre Hezer zekası ve kamera karşısındaki rahatlığıyla herkesi şaşırtıyor. İlk sinema filmi ‘Vazgeçme’deki performansıyla dikkatleri üzerinde toplayan Yağız önümüzdeki aylarda çekilecek olan Sıla adlı sinema filminde başrol oynayacak.
■ Seni tanıyabilir miyiz Yağız?
2008 doğumluyum. Orta okul son sınıf öğrencisiyim. Okumayı çok seviyorum, oyunculuk ise benim tutkum.
■ Ailen ne diyor bu işe?
En büyük şansım ailem. Babam sanata gönül vermiş bir hukukçu, Faruk Hezer. Okulumu ihmal etmemem şartıyla bana büyük destek veriyor. Önceliğim eğitimim. Hukuk okuyacağım ama gönlüm de oyunculukta. Hafta içi okulumdayım. Geri kalan günlerimde ise oyunculuk eğitimi alıyorum.
■ İlk oyunculuk deneyimin olan Vazgeçme filminin setinde neler yaşadın?
Çok heyecanlıydım ama heyecanımı yendim. Yönetmenimiz, oyuncular destek oldular.
■ Önümüzdeki aylarda bir sinema filminde başrol oynayacaksın.
Hikayemiz köyde geçiyor. Başrollerden birini oynayacağım. ‘Vazgeçme’nin yönetmeni Mustafa Kara’nın bir projesi.
■ Oyunculuktaki hedefin nedir?
Başarılı olmak, ödüller kazanmak. En önemlisi eğitimimle oyunculuğu başarıyla sürdürmek. Bence insanlar meslekleri ne olursa olsun sanatla da ilgilenmeli. Sanat hayatı güzelleştiren bir olgu.
Hassas duyguların derin sularında yüzüyorsun. İçsel sezgilerin güçleniyor, zira kalbinin sesine kulak verme zamanı. İlişkilerinde sağlıklı sınırlar koymak, duygusal yüklerinden arınmana yardımcı olabilir. Sanat ve yaratıcılıkla ilgilenmek için mükemmel bir gün. İçindeki yaratıcılığı birkaç heceyle anlatmaya ya da tuvalde ifade etmeye çalışabilirsin. Maneviyat, ruhsal gelişim ve meditasyon gibi uygulamalar bu dönemde seni aydınlatabilir. Beklenmedik bir destek, hayal gücünü harekete geçirebilir. Hayallerin peşinden gitmekten çekinme; evren seni yönlendirecek. Kendine olan inancını tazele, merhametinle hem kendine hem başkalarına dokun. Tam bu noktada, sezgilerin kılavuzluğunda kararlılıkla ilerlemen gerektiğini unutma.